Judo: Memorialul Aurel Cîmpeanu – ediţia XVI

Nicolae Gavrea

În perioada 09-11 noiembrie, Sala Polivalentă din Focşani a găzduit cea de-a 16-a ediţie a Turneului Internaţional de judo Memorialul Aurel Cîmpeanu -rezervat sportivilor de la categoriile de vârstă U18 (tineri născuţi în 2002-2004) şi U15 (tineri născuţi în 2005-2006). La startul întrecerilor s-a aflat un număr de 350 sportivi, reprezentând peste 30 de cluburi din România, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi SUA.

Sportivii legitimaţi la CNS Cetate Deva au avut o prestaţie deosebită la această ediţie a turneului iar la final au cucerit cinci medalii. Singura medalie de aur pentru clubul devean a fost cucerită de către sportiva Raluca Cadar, care a evoluat la categoria -63 kg secţiunea U15, iar o medalie de argint a câştigat Larisa Cadar, care a concurat la -63 kg la U 18.
Performanţa sportivilor de la CNS Cetate Deva a fost întregită cu alte trei medalii de bronz obţinute la mare luptă de către Ana Maria Cismaş categoria -48 kg, Andreea Hojda la +70 kg şi de către David Ionuţi la -90 kg, toţi evoluând la secţiunea U18.
De menţionat că acest concurs s-a desfăşurat pentru categoriile de vârstă care vor fi active în anul competiţional viitor, iar întrecerile au fost un bun test în vederea participării sportivilor la ediţia viitoare a Campionatului Naţional U18 ce va avea loc în luna februarie.
La acest turneu internaţional, un moment special a fost şi întâlnirea sportivilor participanţi la întreceri cu un invitat de marcă, judoka Asley Gonzalez (Cuba), multiplu campion mondial si vicecampion olimpic, care a acceptat invitaţia organizatorilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.