; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Judeţul Hunedoara primeşte cel mai mare buget din ultimii 20 de ani pentru Sănătate

24 aprilie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

26 de milioane de lei este suma aprobată de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru investiţia în trei proiecte mari din judeţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul de Urgenţă Petroşani şi Sanatoriul TBC Geoagiu.

Pentru Partidul Social Democrat, sănătatea oamenilor este prioritară, fapt dovedit prin alocarea unor sume record acestui sector. Deciziile luate la centru ajung şi în judeţul nostru, în beneficiul direct al hunedorenilor, iar noi vom continua să facem ce trebuie şi să oferim oamenilor o viaţă cât mai decentă.
Aşadar, pentru 2019, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva primeşte 8 milioane de lei pentru reparaţii capitale. Prioritară este secţia de Pediatrie, ce se va muta într-o clădire nouă, şi care va fi dată în folosinţă la finalul acestui an. În al doilea trimestru, urmează suplimentarea bugetului pentru Baia Sărată, secţia de recuperare, obiectiv ce urmează să fie finalizat tot în acest an.
Al doilea obiectiv strategic pentru sănătatea hunedorenilor, care primeşte fonduri – respectiv 10 milioane de lei – este Spitalul de Urgenţă Petroşani, spital ce deserveşte toată Valea Jiului. Tot pentru Petroşani, au fost alocate alte 4 milioane de lei în vederea dotării cu aparatură medicală.
Al treilea obiectiv major finanţat este Sanatoriul TBC Geoagiu. Acesta primeşte 8 milioane de lei prin Ministerul Sănătăţii, pentru reparaţii capitale şi încă un milion de lei de la Consiliul Judeţean Hunedoara.
Bugetul de stat a fost votat de Coaliţia PSD-ALDE cu asumarea ca Sănătatea să fie unul dintre pilonii principali spre care vor fi direcţionaţi banii. Iată că lucrurile au intrat în linie dreaptă, şi pentru judeţul Hunedoara. Vorbim de un buget istoric, cum nu am mai avut în ultimii 20 de ani. Guvernarea social democrată are capacitatea, resursele şi determinarea să facă ceea ce a promis oamenilor.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Angela spune:

  Bravo.dar de ce nu vă lăudați și cu pensiile speciale?
  Astea chiar că ridica nivelul de trai!

 2. Simo spune:

  Pe câmpii şi pe ogare
  Se aude vuiet mare;
  Cai de fier brazda răstoarnă –
  Până vom intra în iarnă.

  Laurentiu e mândru tare –
  Se pricepe la tractoare,
  Nu o dată el cu tata
  A schimbat pneul şi roata.

  Dar plăcerea lui cea mare
  E mireasma din ogoare, –
  Cea de humă şi de pâine,
  De la brazdă, care vine.

  Ghici, ce-i?

  Trage-n plug fără s-asude,
  De departe se aude,
  Ară-n lung şi-n lat ogorul,
  Ce puternic e… Nistor dictatorul !!!

 3. prof spune:

  Cand dracu scapam de voi analfabetii ca ne pleaca toti copiii din tara? Si asta nu e din cauza salariilor bai baiatule(nistor), si stii si tu din ce cauza doar ai fost la premierea olimpicilor de matematica…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.04.2019

Sorina Ioana Pădurean, tânără de 22 de ani, din Deva Pentru că ar fi ademenit un bărbat de 48 de...

Bulina albă, 25.04.2019

Emil Părău, antreprenor din Valea Jiului Pentru organizarea ceremonialului ”Drumul Crucii”, devenit tradiţie în staţiunea turistică Straja şi un punct...

Gura lumii, 25.04.2019

Întâlnire de taină între mai mulţi politicieni din capitala regiunii cu lămpaşe şi un fost şef de pe la judeţ....

Închide