Judeţul Hunedoara, pe primul loc în ţară la numărul de vaccinări cu echipele mobile!

Adriana Năstase

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, ieri, într-o cofnerinţă de presă, că judeţul Hunedoara se situează pe primul loc în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei cu ajutorul echipelor mobile.

Peste 1.000 de persoane vaccinate
Astfel, în perioada 29 martie-5 aprilie 2021, în judeţul Hunedoara au fost vac­ci­nate, de echipele mobile, 1.164 persoane. Ju­deţul nostru a devansat Bucureştiul şi Clujul într-un top al eficienţei echipelor mo­bile de vaccinare.
Conform DSP Hunedoara, în perioada 29 martie-5 aprilie 2021, în judeţ şi-au con­tinuat activitatea de vaccinare patru echipe mobile. Acestea sunt formate din 35 de persoane din sectorul medical, 7 de la MAI, o persoană de la MApN. În ultima săptămână, echipele mobile din judeţ au avut 13 misiuni de vaccinare.Au fost vaccinate persoane în centrele de vaccinare din comunele Şoimuş şi Vaţa de Jos, precum şi pacienţi de la Spi­talul de Psihiatrie Zam.

Speranţe pentru la vară
Oficialii europeni anunţă însă, că nici unul dintre cele 27 de state membre UE nu şi-a atins, la sfârşitul lui martie, obiectivul de a vaccina 80 la sută dintre persoanele în vârstă de peste 80 de ani, însă o accelerare a livrării vaccinurilor împotriva Covid-19 ar urma să permită Uniunii Europene să atingă o „imunitate colectivă” împotriva Covid-19 în această vară, apreciază marţi Comisia Euro­peană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se reabilitează parcarea de lângă teatru

Un nou proiect pentru administraţia din municipiul Hunedoara. De data asta este vorba de lucrările de reabilitare a parcării din

FOTBAL. Meciurile de la EURO 2020, cu un sfert din spectatori în tribune

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de

Naţionala de futsal poate prinde locul al doilea

Echipa naţională de fotbal în sală a României va întâlni echipa similară din Serbia, vineri, la Vrşeţ şi apoi pe

Închide