Judecătorii hunedoreni vor transferul cuplului de asasini din Ungaria în România

6 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Tribunalul Hunedoara a solicitat autorităţilor maghiare ca „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi maghiari care au atacat o casă de amanet din Hunedoara, să fie transferaţi temporar în România. Cei doi învinuiţi ar trebui aduşi la Deva, pentru a fi audiaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara.
Sandor Varga (foto) şi Emese Turi (foto) au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la 15 ani de închisoare, respectiv şapte ani şi şase luni. Cei doi se află într-un penitenciar din Ungaria, unde au comis mai multe crime şi jafuri. Sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost contestată de apărătorii celor doi, iar Curtea de Apel Alba Iulia a întors dosarul la instanţa de fond. Judecătorii hunedoreni au cerut autorităţilor judiciare maghiare transferul temporar în România a celor doi inculpaţi în vederea participării efective la procedurile judiciare, în vederea comunicării către inculpatul Şandor Varga a înscrisurilor solicitate, în vederea pregătirii apărării şi pentru traducerea înscrisurilor depuse la dosar de către Ministerul Justiţiei din Ungaria.
Cum autorităţile maghiare nu au răspuns până acum, judecătorii s-au văzut nevoiţi să amâne cauza faţă de lipsa de procedură cu inculpatul şi lipsa răspunsului Tribunalului Budapesta la Ordinul European de Anchetă privind transferul temporar în România al inculpaţilor. Următorul termen în dosar a fost stabilit pe data de 21 februarie a.c.
Sandor Varga şi Emese Turi formau un cuplu şi au fost prinşi în anul 2010, iar în urma procesului derulat de autorităţile maghiare s-a stabilit să primească închisoare pe viaţă. Cei doi au acţionat în judeţul nostru, în municipiul Hunedoara, unde au atacat şi jefuit o casă de amanet după ce au împuşcat-o în cap pe vânzătoare. Se întâmpla în decembrie 2007, dar au fost acuzaţi că au mai dat lovituri şi în Codlea, Oradea şi Pecica.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum îi obligă Ministerul Sănătăţii pe pacienţii de la spitalul judeţean să stea cu gândacii în pat

Imagini cu un gândac care se plimbă în farfuria unui bolnav al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au apărut pe...

Costel Avram este, oficial, candidatul PSD la Primăria Petroşani

Ieri, Costel Avram (foto) a fost desemnat, oficial, candidatul PSD pentru Primăria municipiului Petroşani. Anunţul a fost făcut de şeful...

De ce a votat deputatul Sorin Marica pentru demiterea Guvernului Orban

După trei luni de la învestire, Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură, cu votul a 261...

Închide