Judecătoria Orăştie, la un pas de desfiinţare

Andreea Lazăr

Un proiect de lege al Ministerului Justiţiei, care vizează redistribuirea resurselor umane în sistemul judiciar, ar putea desfiinţa Judecătoria Orăştie şi Parchetul de pe lângă această instanţă. Sub incidenţa acestei legi intră şi alte 24 de judecătorii şi parchete din ţară, considerate a avea un volum redus de activitate.

Nu sunt de acord
Autorităţile locale din Orăştie nu acceptă decizia Ministerului Justiţiei şi spun că vor face toate demersurile necesare, pentru ca aceste două instanţe să nu fie desfiinţate. „Nu suntem de acord ca Judecătoria şi Parchetul să se desfiinţeze. Aria de competenţă a celor două instituţii, stabilită prin lege, cuprinde municipiul Orăştie, oraşul Geoagiu şi şase comune: Romos, Beriu, Balşa, Orăştioara de Sus, Mărtineşti şi Turdaş. Serviciul Public al Judecătoriei Orăştie, respectiv Parchetul de pe lângă această instanţă se adresează unui număr de aproximativ 60.000 de locuitori, arondaţi acestei zone”, a afirmat primarul municipiului Orăştie, Alexandru Munteanu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Mai mult, edilul orăştian a prezentat un raport de activitate a celor două instituţii. „Volumul de activitate al Judecătoriei Orăştie, până la 9 noiembrie 2010, a fost de 1.860 de cauze nou intrate, la care se adaugă alte 456 existente pe rol de la 1 ianuarie 2010. Practic, instanţa are, în acest moment, de soluţionat peste 2.130 de cauze. Volumul de activitate a Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie, până la 9 noiembrie 2010, a fost de 982 de cauze nou intrate, la care se adaugă 340 de cauze existente pe rol la 1 ianuarie 2010. În acest moment, Parchetul are de soluţionat un număr de peste 1.320 de cauze”, este precizat în documentul amintit.

6 comentarii la „Judecătoria Orăştie, la un pas de desfiinţare

 • 12 ianuarie 2011 la 20:36
  Permalink

  SUNT CEI MAI CORUPTI DIN TARA -DESFINTARE -LA FEL CUM LE-AM DESFINTAT EU REZOLUTILE SI CASAT SENTINTELE.

 • 12 ianuarie 2011 la 20:38
  Permalink

  SUNT CEI MAI CORUPTI DIN TARA -DESFINTARE -LA FEL CUM LE-AM DESFINTAT EU REZOLUTILE SI CASAT SENTINTELE.767|272/2010,637/272/2010,691/272/2010

 • 12 ianuarie 2011 la 20:41
  Permalink

  AM MAINE 13 IANUARIE 3 PROCESE -MA FAC IARA -SUNT PENTRU INSULTA CALOMIE FALS IN DECLARATII
  IATA DE CE NU TIN CONT;inteleg ca este neconcordanta intre legea interna si declaratia universala a drepturilor omului fapt pentru care consider aplicabile prevederile art.20 din constitutie acordand prioritateprevederilor internationale prevazute de art 10 din declaratia universala a drepturilor omului ,care recunosc /apara persoanel de orice atingeri aduse onoarei,reputatiei unei persoane fapt pentru care in temeiul acestui articol solicit obligarea invinuitului la reparatile morale mentionate in plangerea penala actualizate, intrucat:
  1) Onoarea este un sentiment innascut ,indispensabil fintei umane si demnitatea omului (onoarea-reputatia)sunt drepturi fundamentale care se impun a fi respectate chiar si in inchisoare conform declaratiei universale a drepturilor omului.
  2) Alta dovada este faptul ca se acorda reparatii morale chiar si dupa o perioada de 50 de ani cum este cazul holocaustului,comunismului intrucat demnitatea omului este un drept fundamental pe care nici o lege nu-l poate anula, indifferent de perioada care se scurge de la savarsirea faptei pana la data solicitarii daunelor morale .
  Iar judecatorul care va respinge recunoasterea acestui drept fundamental este pasibil de raspundere penala intrucat ,, fraternizeaza “cu invinuitul lezand demnitatea personala.

  3) Din aceste motiv solicit aplicarea cu prioritate a prevederilor art.12 din declaratia universala a drepturilor omului si art.205-206 cod penal,intrucat acolo unde legea nu interzice este admisa iar potrivit art.5 din pactul international cu privire la drepturile sociale si politice prevede ca:,,nimeni nu poate ,,invoca ca o prevedere este neindestulatoare”

 • 12 ianuarie 2011 la 20:45
  Permalink

  Trebuiesc desfintati 😮 clica de 2 bani -prescriu fapte penale iar daca procurorii spun ca calomia si insulta sunt abrogate -o sa-i bag pe porcii astia la zdup.ABIA ASTEPT SA AM SI O SENTINTA CA DUPAIA LE BAG EU…

 • 12 ianuarie 2011 la 20:49
  Permalink

  Trebuiesc desfintati 😮 clica de 2 bani -prescriu fapte penale iar daca procurorii spun ca calomia si insulta sunt abrogate -o sa-i bag pe porcii astia la zdup.ABIA ASTEPT SA AM SI O SENTINTA CA DUPA ACEEA LE BAG EU…

 • 12 ianuarie 2011 la 20:51
  Permalink

  as mai VREA SA STIU CUM POTI SA AI 3 PROCESE DE CARE SA NU STII,PENTRU CA NU ESTI CITAT – bravo escrocilor -ma faceti pe fata

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.