Judecătoria Deva i-a respins cererea de liberare condiţionată lui Serghei Gorbunov

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov (foto), condamnat la 16 ani de închisoare pentru că l-a tâlhărit pe patronul unei case de schimb valutar din Deva, va rămâne, în continuare, după gratii, după ce o instanţă a Judecătoriei Deva a respins propunerea de liberare condiţionată.

”Respinge propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul-condamnat Gorbunov Serghei. (…) Fixează data de 04.03.2019 ca termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată poate fi reînnoită”, se arată în soluţia Judecătoriei Deva. Moldoveanul a contestat decizia, iar dosarul său a ajuns, miercuri, la Tribunalul Hunedoara. Instanţa superioară va lua în discuţie contestaţia abia spre sfârşitul lunii februarie.
Gorbunov a fost condamnat de judecătorii deveni în anul 2010 la 13 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie. Pedeapsa a fost contopită cu altele concurente şi a ajuns la 16 ani de detenţie. La finalul condamnării, Gorbunov va fi expulzat din România. A fost acuzat că în anul 2003 l-a atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi apoi i-a furat acestuia o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei. Gorbunov a susţinut că este nevinovat şi că proba ADN care a stat la baza întocmirii rechizitoriului nu ar fi una reală. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.