Judecaţi pentru trafic de migranţi

Un tânăr de 31 de ani, din Petrila, prins în vară că înghesuise într-o maşină 23 de sirieni pentru a-i trece graniţa, a fost trimis în judecată. În dosarul privind infracţiunea de trafic de migranţi mai sunt judecaţi alţi doi membri ai reţelei.
Ciprian Vană şi Remus Dracea, ambii din judeţul Hunedoara, alături de Alexandru Marian, sunt inculpaţi în dosarul trimis spre judecare Tribunalului Timiş, după ce pro­curorii i-au acuzat de trafic de migranţi. În vara acestui an, tânărul din Petrila a fost prins că înghesuise într-o autoutilitară 23 de cetăţeni din Siria, Palestina şi Egipt, pentru a-i trece ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii au fost descoperiţi în urma unui control amă­nunţit al poliţiştilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale.
La cercetări, migranţii au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia, dar şi că mai încercaseră să treacă ilegal frontiera în urmă cu câteva zile şi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră săt­măreni. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare