Jucătorii naționalei U 21 așteaptă tragerea la sorți pentru turneul final

23 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Echipa națională de fotbal tineret a României a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal Under-21 de anul viitor, a anunţat FRF pe site-ul său.

Croaţia, Rusia şi Cehia sunt celelalte echipe aflate în urna a treia pentru tragerea la sorţi, programată pe 10 decembrie, la Nyon (13:30, ora României).

Pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under-21 vor fi prezente 16 formaţii, împărţite în patru grupe de câte patru echipe, cele mai bine două clasate urmând să se califice în faza sferturilor de finală.

Echipele gazdă, Ungaria şi Slovenia, au fost desemnate capi de serie şi au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formaţie din urna a patra, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorţi echipe din urnele 1, 2 şi 3.

Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

România s-a clasat pe locul al doilea în grupa preliminară, după Danemarca. România va bifa anul viitor a treia prezenţă la EURO U21, după cele din 1998 şi 2019. Anul trecut, selecţionata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. În grupă, tricolorii au învins Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2) şi au remizat cu Franţa (0-0).

Urnele pentru tragerea la sorţi:

Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia;

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda;

Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia;

Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Box. Juniorul Daniel Gîrleanu în lotul național pentru europene

Federația Română de Box  a anunțat componența delegației  cu care țara noastră va participa în perioada 23 noiembrie- 3 decembrie la întrecerile...

Fotbal Liga a IV-a. Coronavisul pune bețe în roate fotbalului județean

Pornită cu greu , după lungi negocieri  între conducererea AJ Fotbal și reprezentanții celor zece cluburi sportive care au echipe înscrise...

Repere Medicale. Psoriazisul

Biolog Mădălina Negrău   Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică, netransmisibilă, determinată genetic. Această afecțiune este caracterizată de apariția pe...

Închide