Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2022, mutate în 2026

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Senegalul au decis, miercuri, să amâne pentru anul 2026, viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret, prevăzute iniţial la Dakar în 2022, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

„Amânarea Dakar 2022 permite CIO, comitetelor naţionale olimpice şi federaţiilor internaţionale să planifice mai bine activităţile lor, care au fost serios afectate de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 (pentru 2021), de amânările consecutive ale altor evenimente sportive internaţionale, precum şi de consecinţele crizei sanitare mondiale“, a transmis CIO prin intermediul unui comunicat.
Jocurile Olimpice de Tineret, rezervate sportivilor între 14 şi 18 ani, sunt organizate la fiecare doi ani de la prima ediţie din 2010, la Singapore, alternând cu Jocuri de vară şi de iarnă, la fel ca Jocurile Olimpice clasice.
Ultima ediţie s-a desfăşurat la Lausanne în perioada 9-22 ianuarie anul trecut. Odată cu amânarea JOT de la Dakar pentru 2026, primul eveniment olimpic programat în Africa, viitoarele Jocuri Olimpice de Tineret vor fi deci, din nou, consacrate sporturilor de iarnă şi vor avea loc în 2024, în provincia Gangwon din Coreea de Sud. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.