Sport

Jocurile Olimpice de iarnă Beijing. A ratat finala de la sanie

Sportiva română Raluca Strămătu­raru (foto) a abandonat în manşa a treia a probei feminine de simplu a concursului de sanie din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, după ce s-a răsturnat în virajul 13 al pistei de la Yanqing.
Strămăturaru (36 ani), care a fost port­drapelul delegaţiei României la cere­monia de deschidere, alături de Paul Pepene (schi fond), a fost înregistrată cu al 31-lea timp în prima manşă (1:01.357) şi cu al 27-lea în manşa a doua (1:00.305), mai bun cu o secundă, iar în manşa a treia a pornit cu al 30-lea timp.
Cea mai bună clasare pe care a reușit-o Raluca Strămăturaru a fost locul 7 la JO din 2018, din patru participări la Jocurile Olimpice.
Timea Lorincz a ocupat locul 78 în proba feminină de sprint (stilul liber) a con­cursul de schi fond şi a ratat cali­fi­carea în sferturile de finală. După ce Valentin Creţu s-a clasat pe 29 la simplu masculin, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban concurează în proba de dublu, iar toţi cei patru sănieri vor re­pre­zenta România la ştafetă.
România participă la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 cu 21 de sportivi, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.