Sport

Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Cu o lună înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Beijing, organizatorii au prezentat elementele ceremoniilor de pre­miere, iar intenția a fost ca viitorii me­da­liați să se simtă excelent pe podiumul de premiere Din acest motiv, culoarea de­corului este inspirată din albastrul cerului, ”Blue Sky”.

Coroană din pin și bambus
Corpul podiumului, realizat din materiale reciclabile și ecologice, este modular, pen­tru a putea fi mutat și asamblat rapid, de la evenimente individuale la cele pe echipe. Miezul este în formă de fagure, iar suprafața este moale și antiderapantă la temperaturi scăzute, pentru a îndeplini cerințele de la ceremoniile pe gheață și zăpadă.
Mesele și tăvile pe care vor sta medaliile sunt și ele în ton cu podiumul. Tava, în tonuri de albastru și alb, are o formă care seamănă cu o carte deschisă, și, de asemenea, este realizată din materiale ecologice, iar su­pra­fața este căptușită cu un material cu silicon, anti-alunecare pentru a preveni în mod eficient alunecarea medaliilor și cadourilor.
Mascota Dwen Dwen nu lipsește din ar­senalul ceremoniilor și este completată de o coroană țesută din pin, bambus și prune, formând un cadou personalizat exclusivist pentru medaliat. Pinul, bambusul și prunul, cunoscuți drept „Trei Prieteni ai Frigului”, sim­bolizează tenacitatea, vitalitatea vigu­roasă și exprimă laude, respect și urări de bine medaliatului.Forma este realizată din bumbac auriu umplut, moale și cald, și de ase­menea, ușor de ținut în mână.

Floarea olimpică veșnică
Florile vin să întregească un concept fru­gal și sustenabil al Jocurilor Olimpice, bu­che­tele vor fi tricotate manual pentru cere­monia de premiere de la Jocurile de la Beijing 2022. Buchetul de cașmir nu doar că păstrează forma buchetului real, dar im­plementează și conceptul de sus­te­na­bi­litate. Are căldură și armonie. Poate fi păs­trat pentru totdeauna și poate deveni „floa­rea olimpică veșnică”.
Buchetele pentru Jocurile Olimpice de iarnă includ șase tipuri de flori printre care trandafir, trandafir chinezesc, lăcrămioare, hortensie, dafin și măslin, care simbolizează prietenia, tenacitatea, fericirea, unitatea, victoria și pacea. Albastrul panglicii este din paleta de culori a Jocurilor Beijing 2022, care evidențiază elementele sporturilor pe gheață și zăpadă.
Vestimentația celor care vor participa la ce­re­moniile de premiere este de asemenea sim­bolică, existând trei seturi de îmbră­că­min­te cu trei teme: „Zăpadă și nor norocos”, „Peisaj mare” și „Zăpadă zburătoare în dinastia Tang.
Cele trei serii de costume sunt împărțite în costume de escortă și costume de pur­tător de tavă, care se disting prin albastru și, respectiv, roșu. Fiecare set de îmbră­că­minte include jachete, pălării, mănuși, cizme antiderapante, lenjerie termică cu auto­în­călzire și alte seturi.
Elementele ceremoniilor de premiere sunt în ton cu medaliile strălucitoare, pentru a răsplăti performanțele remarcabile ale vii­torilor medaliați, aducând pe de-o parte un omagiu spiritului lor de luptă, iar pe de alta arătând farmecul unic al culturii chineze.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura