Jocurile Europene Minsk 2019

27 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea

Delegaţia României are acum în palmares la competiţia de la Minsk o a doua medalie de aur. Imnul de stat al României a răsunat, de astă dată în Baza Nautica Zaslavl, unde se desfăşoară întrecerile de kaiac – canoe.

În finala de canoe dublu pe distanţa de 1.000 m, Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi (foto) au trecut primii linia de sosire, cucerind medalia de aur. După un start mai slab decât echipajul Ucrainei, tricolorii au reuşit să preia conducerea cursei după primii 300 m şi să rămână în frunte până la final. Pe locul al doilea s-au clasat Yurii Vandiuk /Andrii Rybachok (Ucraina), medaliile de bronz fiind obţinute de reprezentanţii Rusiei, Kirill Shamshurin / Ilya Pervukhin.
Menţionăm că pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu s-a oprit în sferturile de finală ale categoriei 49 kg, el fiind învins de către armeanul Artur Hovhannisyan. Imediat după meci, Cosmin a declarat: „În seara asta nu am reuşit să câştig, am avut un meci cu un boxer cu experienţă, care a participat şi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. A fost un meci foarte echilibrat în care puteam să fiu şi eu câştigătorul. Sunt mândru că am reprezentat România la această competiţie puternică, unde au participat doar sportivi cu valoare”, a spus pugilistul legitimat la CS Hunedoara.
Miercuri seară, luptătorul nostru, Rareş Chintoan, a ratat cucerirea unei medalii de bronz la categoria +125 kg iar pugilista Maria Claudia Nechita a încheiat competiţia de la categoria 51 kg feminin pe locul 5, după ce a fost învinsă în semifinale de Svetlana Soluianova (Rusia).
Iuliana Andreea Ţăran s-a calificat în finala probei de kaiac-canoe – K1 – 200 m feminin, iar echipa de fotbal pe plajă a mai încasat o înfrângere la scor, fiind întrecută cu 8-2 de către Portugalia.
Ieri, joi au început aici la Minsk Arena calificările pentru concursul individual compus şi pentru finalele pe aparate la gimnastică, România fiind reprezentată doar de deveanca Denisa Golgotă. Tânăra gimnastă din Deva are şanse, dacă va avea evoluţii bine executate şi fără ratari, la calificarea atât la concursul celor mai bune gimnaste, cât şi la două finale pe aparate.
Revenind la cele ce am văzut până acum la această competiţie europeană, trebuie să remarc deosebita implicare a tinerilor la buna desfăşurare a întrecerilor. Peste tot unde am umblat, întâlneşti voluntari, tineri care spre surpriza plăcută sunt vorbitori de engleză, în magazine sau în restaurante, în mijloacele de transport în comun sau la hotelurile care nu sunt în perimetrul jocurilor, toată lumea este amabilă şi se implică ca să te ajute necondiţionat. Miercuri am avut posibilitatea să circul mai mult cu mijloacele de transport în comun, iar sprijinul elevilor sau al studenţilor voluntari a fost excepţional. Totul, aşa cum declară ei, pentru imaginea pozitivă a oraşului Minsk şi a ţării lor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Avarie la Termocentrala Mintia. Bărbatul care a provocat-o are arsuri pe 90 la sută din corp

Astăzi, 26 iunie, un muncitor de la firma care reabilitează calea ferată din zona Devei, a lovit cu utilajul pe...

Operatorul Apa Prod porneşte un nou mare proiect

Recent, conducerea operatorului de apă Apa Prod a afirmat că judeţul nostru va deveni un adevărat şantier. Despre ce este...

O fetiţă căzută de la etajul doi a supravieţuit ca prin minune

O tragedie era pe punctul să se producă în municipiul Deva, ieri. O fetiţă de doar patru anişori a supravieţuit,...

Închide