Jocurile Europene Minsk 2019

26 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea

Capitala Belarusului este polul sportiv al Europei pentru aceste 10 zile în care, aici la Minsk, se desfăşoară întrecerile celei de a doua ediţii a Jocurilor Europene.

Marţi a fost o zi plină cu evoluţii interesante, cu bune şi cu rele pentru sportivii care ne reprezintă ţara. Unii o fac cu cinste, alţii nu se prea omoară, iar unii, despre ei putem spune că au venit doar în excursie. Aici mă refer la naţionala de fotbal pe plajă, care a debutat în turneul de la Minsk cu o înfrângere 1-6, administrată de chiar echipa ţării gazdă. Cei din Belarus au câştigat jocul, la o diferenţă care ne scuteşte de prea multe comentarii, nu pentru că ar fi mai buni decât ai noştrii, ci pentru că sunt o echipă. Naţionala României a fost încropită pe genunchi, cu antrenor jucător, antic şi depăşit de situaţie, el fiind se pare cel care decide despre fotbalul pe plajă la nivel de federaţie. Echipa noastră a încasat şase goluri, două fiind înscrise de către portarul grupării din Belarus, cu şuturi din poartă în poartă, fără ca acestea să fie parate.
Am asistat marţi seara şi la finala grupurilor de la gimnastică aerobică. Grupul din România, alcătuit din Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broţei, Gabriel Bocşer şi Mihai Popa a deschis competiţia şi pentru evoluţia lor sportivii noştri au primit o notă pe măsură, 22.083 puncte, mai puţin decât ne aşteptam. Dar reprezentativa Rusiei a fost aclamată la scenă deschisă şi a fost notată cu 22.250 puncte, iar Bulgaria a realizat un punctaj superior echipei României. Drept urmare, gimnaştii noştri s-au mulţumit cu medalia de bronz, deşi valoarea lor cunoscută este cu totul alta. Aici, la Minsk, contează dacă vorbeşti ruseşte. Primeşti puncte bonus.
O medalie de argint a venit marţi în întrecerile de la tenis de masă. Perechea mixtă Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu a trecut dimineaţă cu 3-2 de perechea Laura Gasnier/Flore Tristan (Franţa), dar în finală au fost învinsă de echipa din Germania, alcătuită din Patrick Franziska/Petrissa Solja, cu scorul de 3-0, ceea ce a asigurat sportivilor tricolori doar medalia de argint.
La sporturile pe apă, reprezentanţii noştri au ratat calificările în finale, la mai multe probe. Doar în proba de kaiac-canoe – C2 – 1.000 m masculin, echipajul alcătuit din Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi a ocupat locul 1 în serie şi s-a calificat direct în finala probei.
Au ajuns aici şi reprezentanţii României în concursul de gimnastică artistică, mai exact gimnasta Denisa Golgotă, însoţită de antrenorul Nicolae Forminte. Deci, gimnastica artistică românească va fi reprezentată doar graţie rezultatelor Denisei, iar noi toţi îi vom ţine pumnii pentru un concurs cât mai bun.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa Cetăţii la pescuit sportiv

Primăria municipiului Deva, în parteneriat cu Asociaţia Pescarilor Sportivi Deva, organizează sâmbătă, 6 iulie 2019, Cupa Cetăţii la Pescuit Sportiv,...

Investiţia centrului logistic de lângă Macon a pornit cu stângul

Ieri, într-o conferinţă de presă, liderii umanişti din judeţ au reclamat o situaţie extrem de gravă. Este vorba de investiţia...

Bulina neagră, 26.06.2019

Daniel Csiszer, tânăr din Valea Jiului Pentru că judecătorii au decis să rămână în arest preventiv, ceea ce dovedeşte realitatea...

Închide