FlashSport

Jiul, în pragul retragerii din campionat

11 x 1 mihai pintilii

Ciprian Marinuţ

Alin Simota, finanţatorul alb-negrilor, a avertizat, ieri, că va retrage echipa din campionat, după 90 de ani de activitate neîntreruptă, dacă nu va fi sprijinit financiar de autorităţile locale.

Loviţi de criza financiară
Echipa hunedoreană cu cele mai multe participări în eşalonul de elită al fotbalului românesc, Jiul Petroşani, e grav bolnavă, din cauza crizei financiare. Fără urgente „transfuzii” de lichidităţi financiare în conturile în care bate vântul, alb-negrii riscă să intre în „comă” şi să îşi înceteze activitatea în cel de-al 91-lea an de viaţă al clubului. Finanţatorul Alin Simota a anunţat, ieri, că retrage echipa din campionat, dacă nu va fi sprijinit de autorităţile locale şi a confirmat că exodul fotbaliştilor care solicitau F.R.F. să devină liberi de contract şi  întârzierea reluării pregătirilor n-au fost întâmplătoare. „Dacă în şapte zile, Primăria Petroşani nu se va implica, voi retrage echipa din campionat şi Jiul va deveni cu adevărat istorie. Pentru moment, clubul mai are fonduri doar pentru întreţinerea bazei sportive şi pentru Centrul de Copii şi Juniori, dar nu şi pentru cheltuielile echipei”, a declarat Simota.

Şi politica încurcă
Ultimatumul dat de Simota are însă slabe şanse de a primi un răspuns pozitiv din partea autorităţilor locale, având în vedere relaţiile glaciale dintre finanţatorul Jiului şi primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi. Cei doi au fost contracandidaţi în alegeri pentru postul de primar al Petroşaniului, iar de atunci, nu au mai reuşit niciodată să fie pe aceeaşi lungime de undă, indiferent de proiectele discutate. Ultimele speranţe de supravieţuire ale Jiului se leagă de un eventual sprijin de la autorităţile judeţene, întrucât Alin Simota este consilier judeţean şi a mai fost ajutat şi altădată de forul condus de Mircea Ioan Moloţ.

Situaţie gravă
Jiul Petroşani trebuia să înceapă antrenamentele luni, 18 ianuarie, însă reuniunea lotului a fost amânată pentru o dată încă necunoscută. Alb-negrii au pierdut în această iarnă nu mai puţin de 12 jucători, care au câştigat litigiile de la F.R.F. cu gruparea din Petroşani.
„Încercăm să ne axăm pe tineri şi pe jucători care îşi doresc să continue cu noi, pentru că dragoste cu forţa nu se poate”, a spus vicepreşedintele George Boboc, ca posibilă soluţie de menţinere în viaţă a clubului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura