EvenimentFlash

Jandarmul ”Kung Fu”

Livia Botici

Sergentul major Claudiu Doda (foto), subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, a primit o diplomă de recunoaştere a aptitudinilor în domeniul artelor marţiale, din partea Trupelor Poliţiei Înarmate Chineze, după un stagiu de pregătire de aproape o lună de zile.

Singurul din judeţ

Subofiţerul Claudiu Doda face parte din Detaşamentul Mobil Deva şi execută misiuni de ordine publică, în localitatea reşedinţă de judeţ. În acelaşi timp, acesta este instructorul sportiv al colegilor săi din IJJ Hunedoara, pe care îi antrenează în domeniul tehnicilor de autoapărare. Pe parcursul perioadei 31 mai-25 iunie, subofiţerul Claudiu Doda a fost singurul jandarm hunedorean care a făcut parte din grupul de 65 de jandarmi, ce au participat la „Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale”, desfăşurat în baza unor relaţii de cooperare, dintre Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Chineze. Jandarmul hunedorean şi colegii săi au fost instruiţi de către maiorul Zhang Jun, locotenentul Liu Junfeng şi locotenentul Xu Suxin, toţi locţiitori ai comandantului subunităţii militare speciale din Comandamentul provincial ShanDong, după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze. Stilul de luptă Kung Fu foloseşte ca mişcări principale loviturile de picior, de pumn, aruncările şi prizele. Acest stagiu a avut ca scop îmbunătăţirea forţei de luptă şi abilităţile jandarmilor în autoapărare.

Abilităţi recunoscute

Vineri, la finalul perioadei în care s-a desfăşurat stagiul de pregătire, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, jandarmii au prezentat un exerciţiu demonstrativ de arte marţiale şi au primit diplome de absolvire, dovadă a recunoaşterii aptitudinilor acestora în domeniul artelor marţiale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura