Sport

Jandarmii montani, invincibili pe pârtia de schi

Dana Istudor

Jandarmii montani din cele două staţiuni din Valea Jiului s-au clasat pe primele locuri la campionatul de schi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, organizat în week-end în Staţiunea Straja. La competiţia derulată în fiecare iarnă, au participat circa 20 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei, însă, nici în acest an, militarii din restul judeţului n-au reuşit să-i bată pe colegii lor din Vale. Pentru ca toţi concurenţii să aibă şanse egale la cele două probe de slalom şi slalom uriaş, au fost alcătuite două grupe pe categorii de vârstă.
Astfel, în grupa I au concurat jandarmii cu vârsta de până la 32 ani, iar în grupa a II-a cei cu vârsta de peste 32 ani. Traseul nu a fost unul uşor, iar concursul a fost şi mai dificil, din cauza pârtiei uşor îngheţate. Câştigătorul la categoria sub 32 de ani, sergentul Cristian Cernăianu de la Postul de Jandarmi Montani din Parâng, s-a dovedit a fi cel mai iute concurent, iar un alt coleg al său, sergentul major Fănică Avădanei Tetileanu a obţinut locul I la categoria peste 32 de ani. Premiat a fost şi jandarmul care a „tras” cea mai spectaculoasă căzătură, cum cere tradiţia de şase ani a întrecerii. „Câştigătorilor le-au fost acordate diplome şi premii. Faţă de ediţia precedentă, care a avut loc în staţiunea montană Parâng, concurenţii s-au dovedit mai bine pregătiţi. La buna desfăşurare a competiţiei au contribuit şi membrii Formaţiunii Salvamont Lupeni, care au asigurat arbitrajul”, a declarat lt. Nicolae Răducu, unul dintre „supervizorii” concursului.

Clasament:
Categoria de vârstă sub 32 ani
– locul I:  sergent major Cristian Cernăianu, din cadrul Postului Montan Parâng;
– locul II:  sergent major Damian Minteuan, din cadrul Postului Montan Straja;
– locul III:  sublocotenent Sergiu Goia, din cadrul Secţiei de Jandarmi Lupeni şi  sergent major Paul Măgduţ, din cadrul Postului Montan Râu de Mori;

Categoria de vârstă peste 32 ani:
– pe locul I:  sergent major Fănică Avădanei Tetileanu, din cadrul Postului Montan Parâng;
– pe locul II:  căpitan Adrian Hancheş, de la reşedinţa IJJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura