Actualitate

Jandarmii au supravegheat în permanenţă 34 de şcoli din judeţ

Natalia Bumbac

În perioada anului de învăţământ 2016 – 2017, jandarmii hunedoreni au asigurat paza şi ordinea publică pentru elevii şi cadrele didactice de la 34 de unităţi şcolare din şapte localităţi urbane din judeţ.

În timpul acestor misiuni, jandarmii au constatat patru fapte penale, cu şapte autori şi 189 de fapte de natură contravenţională. Instituţiile de învăţământ supravegheate în permanenţă de patrule de jandarmi sunt din municipiile Deva (8), Hunedoara (3), Orăştie (4), Brad (1) şi Petroşani (7) şi din oraşele Geoagiu (5) şi Haţeg (6). Totodată, oamenii legii au desfăşurat în anul şcolar trecut peste 100 de acţiuni preventiv-educative în 23 de instituţii de învăţământ din judeţ.
Conform datelor oferite de IJJ Hunedoara, faptele de natură penală depistate de jandarmi au constat în lovire şi alte violenţe şi ameninţare. Una dintre aceste situaţii s-a petrecut la o şcoală din Geaogiu. Jandarmii care se aflau în patrulă de menţinere a ordinii publice au fost sesizaţi de către conducerea şcolii că, în timpul pauzei, în incinta instituţiei, un elev a agresat două colege. În urma verificărilor, s-a constatat că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, elevul a lovit-o pe o colegă cu palma peste spate. Pe a doua a lovit-o cu piciorul în coapsă şi cu capul în faţă. În plus, jandarmii au descoperit că tânărul i-a adresat mesaje de ameninţare uneia dintre fete, pe o reţea de socializare. Dosarul întocmit de jandarmi pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare a fost transmis Poliţiei oraşului Geoagiu pentru soluţionare.
În ceea ce priveşte faptele de natură contravenţională, 102 au constat în încălcarea legislaţiei privind consumul de tutun, iar 87 în încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Astfel, jandarmii au aplicat în aceste cazuri 52 de amenzi în valoare totală de 10.500 de lei şi 137 de avertismente scrise.
Acţiunile cu caracter preventiv s-au desfăşurat cu ocazia deschiderii anului şcolar, dar şi pe parcursul anului în unităţile şcolare stabilite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara ca fiind unităţi cu potenţial ridicat de risc privind ordinea şi siguranţa publică. În cadrul activităţilor de prevenire au fost prezentate materiale şi teme privind efecte şi riscuri ale consumului de tutun, alcool şi droguri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura