Jandarmii au nevoie de forțe proaspete

Vrei să te faci jandarm? Ai ocazia acum să urmezi o carieră militară în Jandarmeria Română. Tinerii sunt așteptați să își depună cererile pentru înscrierea la una dintre cele două unități de învățământ care formează subofițeri jandarmi.

Sute de locuri
„Începând cu data de 20.04.2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara a inițiat o activitate de re­cru­tare a tinerilor care îndeplinesc con­dițiile de recrutare și doresc să urmeze o ca­ri­e­ră militară în Jandarmeria Română. Astfel, în perioada 20.04.2023 – 05.05.2023 se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi, cei interesați având la dispoziție un număr de 700 de locuri, respectiv 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și 350 locuri la Școala Militară de Sub­ofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. Oferta educațională se adresează per­soanelor care au vârsta de minimum 18 ani, împliniți la data îns­crierii sau care urmează să fie împliniți în cursul anului 2023, și de maximum 27 de ani împliniți în cursul anului curent. Cererile de îns­cri­e­re se pot depune de către per­soanele interesate la nivelul Ins­pec­to­ra­tului de Jandarmi Județean Hunedoara în pe­rioada 20.04.2023 -05.05.2023, iar toate detaliile privind modalitatea de de­punere a cererilor de înscriere și des­fă­șurarea activității de recrutare pentru tinerii care doresc să devină subofițeri jan­darmi pot fi ob­ținute consultând pa­gina web a unității http://www.jandarmihunedoara.ro.
De asemenea, detalii cu privire la admitere se regăsesc pe următoarele site-uri: Mi­nis­te­rul Afacerilor Interne: https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, Școala Militară de Subofițeri de Jan­darmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani: http://www.scoaladragasani.ro/,
Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni: https://www.jandarmeriafalticeni.ro/”, se arată într-un comunicat al Inspecto­ratului Județean de Jandarmi. (A .Năstase)