FlashPolitica si administratie

Iuliu Winkler, reales în fruntea UDMR Hunedoara

Sorina Popa

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) a câştigat, sâmbătă, un nou mandat în fruntea organizaţiei judeţene Hunedoara a UDMR. Conferinţa de alegeri a UDMR a strâns 98 de delegaţi, dintre care 94 şi-au exprimat votul. Winkler a fost votat de data aceasta de 89 de membri, trei voturi au fost împotrivă, iar două au fost anulate. Iuliu Winkler conduce organizaţia judeţeană a UDMR de ani buni, având la activ cinci mandate de preşedinte al UDMR Hunedoara.

„Apele politicii locale sunt tulburi”
Europarlamentarul a declarat cu această ocazie că la alegerile locale din iunie, Uniunea va merge pe cont propriu. „Nu vom încheia alianţe electorale cu nici un partid politic, vom avea liste proprii. Vom acorda sprijinul nostru acelor candidaţi uninominali în alegerile locale unde UDMR nu va avea candidat propriu. Pentru că apele politicii din judeţul Hunedoara sunt foarte tulburi, noi nu ne vom grăbi cu nominalizări şi nu vom decide prea repede ce candidat vom susţine”, a declarat liderul judeţean al UDMR Hunedoara.
Deşi maghiarii nu reprezintă mai mult de 4 la sută din populaţia hunedoreană, UDMR a reuşit să obţină de câţiva ani postul de prefect. „Suntem prezenţi în instituţii importante, dar trebuie să comunicăm mai bine şi să arătăm realizările noastre. În acelaşi timp, multiculturalismul şi spiritul transilvan sunt parte a realităţilor noastre de zi cu zi. Atunci când un act de restituţie culturală şi istorică, cum a fost amplasarea monumentului principelui transilvan Acaţiu Barcsay Ákos, a fost atacată de unii politicieni maghiari, dar şi de unii români, asta înseamnă că noi, majoritatea iniţiatorilor români şi maghiari, am făcut o faptă bună¨, a afirmat Winkler.

„Conflict deschis în Coaliţie“
Prezent la lucrările conferinţei de alegeri a UDMR Hunedoara, secretarul general al acestei formaţiuni, Kovacs Peter, a declarat că „este un conflict deschis în Coaliţia de guvernare şi ne vom gândi ce vom face pe viitor, dacă nu se rezolvă problema cu Facultatea de Medicină de la Tg. Mureş. Oricum, noi nu vom face parte din Mişcarea Populară”.

8 comentarii la „Iuliu Winkler, reales în fruntea UDMR Hunedoara

  • … şi dacă vă dă Facultatea de Medicină din Tg Mureş, ce face-ţi cu ea în România??? …trataţi numai ungurii???..sunte-ţi nişte BOI!!!…Ungurilor, nu vedeţi că toţi conducătorii voştrii sunt putrezi de bogaţi ,din politică şi din contractele cu statul iar voi muriţi de foame???.. eu sunt român şi de fiecare dată voi ungurii spunea-ţi că sunteţi mai deştepţi dar nu credeam că sunteţi aşa de proşti!!!

  • Unguri CIOLĂNARI!!! Tot la guvernare,tot la guvernare??? Nu vă este ruşine, să mai vorbiţi de alianţe??? Voi, care vă bate-ţi joc de poporul român alături de Băsescu??? Aşa tacit şi pe sub masă, asa cum vă este stilui de secole,aţi reuşit cu complicitatea hoţilor de parlamentari români de la PDL să distrugeţi această ţară!!!Voi aveţi un interes ascuns de zeci de ani, PDL-ul îşi ascunde HOŢII în spatele vostru!!!Wincler, ce ai realizat tu aici în Transilvania??? NIMIC!! Aţi şantajat pe toată lumea,după ce v-au primit în casa lor, doar ca să vă meargă bine vouă, conducătorilor acestei SECTE ungureşti!!!

  • Impertinenti de doi bani..Va vine curu’ la masura.Nu va f*ta grija!!!

  • Mai bine il lasa presedinte pe fostul prefect Atila. El mai facea cate ceva, nu vorbea doar de europenisme si bla bla de nimic.
    Deh..dinozaurii inca nu au pierit.

  • rica@ esti chiar nesimtit pentru ca udmr a guvernat si cu psd si cu pnl, dupa anul 2000. asa ca mai bine ia un c…t in gura si mesteca-l cat mai profund ca sa nu mai poti emite ineptii, golanule !

  • ..Jokai Mor @, tu habar nai pe ce lume trăieşti!!!Tu eşti bozgor !!!În ce perioadă ai văzut tu PSD cu UDMR ??? Poate când aveai tu c-cat în gură!!!

  • rică @, poate că acel Jokai Mor este….bozgor, aşa cum spui tu nemernicule, dar eu sunt român şi susţin că ar trebui să îţi fie ruşine. Apoi, între 2000-2004, Bombonel nu a guvernat cu ajutorul UDMR ? Între 2004-2008, după ce s-a destrămat Alianţa D.A. Tăriceanu nu a guvernat cu UDMR ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.