Iuliu Winkler: PPE trebuie să sprijine înfăptuirea aspiraţiilor minorităţilor naţionale

Conferinţa privind viitorul Europei creează un context favorabil şi pentru ca Partidul Popular European (PPE) să-şi împărtăşească viziunea cu privire la cum trebuie continuat proiectul european, consideră deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR).
„Dezbaterea privind viitorul Europei este ocazia creată pentru a asculta opinia cetă­ţenilor UE şi pentru a discuta cu aceştia cele mai bune idei. În acelaşi timp, noi, PPE, avem prilejul de a prezenta viziunea noastră des­pre cum trebuie să continue construcţia euro­peană. În proiectul nostru, diversitatea şi toleranţa îşi au locul lor. Acestea sunt tră­sături importante ale modului de viaţă euro­pean. De aceea, cred că noi, partidele mem­bre ale PPE, trebuie să ascultăm şi vocea cetăţenilor europeni care aparţin comuni­tă­ţilor minorităţilor naţionale şi lingvistice. Aceste comunităţi reprezintă o bogăţie pen­tru întreaga Europă, iar dorinţa membrilor lor de a avea drepturi egale cu majoritatea este una firească. Cred că noi, PPE, trebuie să sprijinim înfăptuirea aspiraţiilor minorităţilor naţionale, a afirmat Winkler, luni după-amia­ză, în cadrul primei reuniuni a Adunării Po­litice a PPE care se desfăşoară la Bruxelles între 28 şi 29 iunie.
El a amintit că faptul că documentul de po­ziţie al Grupului PPE din Parlamentul Euro­pean, care se prezintă viziunea despre vii­torul UE, face referire şi la respectarea drep­turilor minorităţilor naţionale şi lingvistice.
În cadrul Adunării Politice a PPE de la Bruxelles s-a analizat situaţia politică din UE şi vecinătăţile ei, şi s-au luat decizii legate de organizarea la Rotterdam, în luna noiembrie, a congresului partidului.
De la declararea pandemiei de corona­virus, aceasta a fost prima şedinţă a Adunării Politice a PPE care s-a desfăşurat cu pre­zenţa fizică a membrilor săi.

One thought on “Iuliu Winkler: PPE trebuie să sprijine înfăptuirea aspiraţiilor minorităţilor naţionale

  • 30 iunie 2021 la 2:28
    Permalink

    Ar trebui sa fim toți egali.fara drepturi suplimentare.
    Suntem toți romani!
    Cui nu ii convine Ar trebui sa plece!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare