Iuliu Winkler: Guvernul să nu accepte reducerea finanţărilor în agricultură

30 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

        Ieri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat căexistă riscul diminuării sumeloralocate pentru Politica Agricolă Comună şi pentru Politica de Coeziune.
Winkler susţine că guvernul nostru nu trebuie să accepte o scădere a acestor finanţări importante pentru fermieri şi pentru dezvoltarea rurală.
Potrivit deputatului european, Executivul de la Bucureşti trebuie să prezinte, până pe 26 august, la Bruxelles, o poziţie oficială faţă de noul Cadru Financiar Multianual (CFM) 2021-2027, în contextul în care finanţarea celor două politici majore aleUE este periclitată din cauza incertitudinilor legate de Brexit şi a faptului că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea efecte asupra bugetului acesteia. „Deocamdată, nu ne putem hazarda să vorbim de cifre exacte în noul buget multianual al UE, dar, de exemplu, se vehiculează reducerea cu cinci procente a subvenţiilor directe în agricultură şi cu 15 procente a finanţărilor pentru proiectele de dezvoltare rurală. România nu are voie să accepte nici un compromis şi nici o reducere a acestor finanţări“, a afirmat deputatul european. (Sorina Popa)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ilie spune:

    Da oare se stie ce fac țăranii cu acești bani?
    da oare cei care nu lucrează pământul și l au declarat pășune au procedat corect?
    nu e un furt?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elevi de nota 10 premiaţi de primarul Hunedoarei

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu,(foto stanga) a premiat excelenţa, din nou. Astfel, edilul şef al Hunedoarei i-a felicitat pe cei...

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Delia Băda, este optimistă. Din octombrie, noul RMN va funcţiona!

Peste câteva luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va funcţiona un nou RMN, care va fi amplasat în locul...

Gura lumii, 31.07.2019

Vorbesc gurile rele că se pregătesc mişcări importante într-o instituţie de pe la noi. Cică mai mulţi săgetaţi se bat...

Închide