Îți expiră carnetul de șofer? Vei avea nevoie de o nouă fișă medicală pentru permis!

31 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

 

 

În prezent, societatea pune accent pe calitățile individuale mai mult ca oricând. Dintre acestea, printre cele mai importante sunt dinamismul și viteza de adaptare la noi provocări. Astfel, în mediul urban, mulți dintre noi, pentru a face față acestor provocări, ne folosim zilnic de libertatea de mișcare conferită de un automobil. Pentru a beneficia de acesta însă, va trebui să avem și un permis auto valabil.

Astfel, pentru obținerea unui permis cu o nouă valabilitate, vom avea nevoie de o serie de acte, printre care și fisa medicala permis auto. În trecut obținerea acesteia era o adevarată corvoadă, iar statul la cozi interminabile sau plimbatul de la un ghișeu la altul ne consuma foarte mult timp, ca să nu mai vorbim de stresul acumulat. Din fericire, astăzi, fișa medicală pentru permis auto se poate elibera rapid, de la orice clinică autorizată din orașul tău!

Fișa medicală pentru permis auto este un document absolut necesar atât pentru obținerea unui nou permis, cât și pentru preschimbarea unuia a cărui valabilitate a expirat. Deoarece foarte multe persoane au nevoie de o fișă medicală pentru permis auto, au apărut multe clinici acreditate, care pot elibera acest document într-un timp foarte scurt.

Cu toate acestea, înainte de a te prezenta la clinică pentru examinările medicale, va trebui să ai asupra ta o serie de acte. Iată care sunt acestea:

 • Buletinul sau carte de identitate, în original și copie (cetățenii străini au nevoie de carte de rezidență, permis de ședere, certificat deîinregistrare însoțit de pașaport).
 • În cazul celor care urmează școala de șoferi este necesară și fișa de școlarizare.
 • Dovada plății contravalorii permisului de conducere (în valoare de 68 de lei), care se achită la trezorerie, online, sau prin mandat poștal.
 • Adeverința de la medicul de familie în care să se menționeze că solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fișa pentru permisul auto la punctul B), în cazul în care pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie.
 • În cazul bolnavilor de diabet este necesară și o scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și confirmarea că solicitantul este apt pentru a conduce.

De asemenea, trebuie să ai asupra ta și ochelarii de vedere (dacă este cazul).Multe persoane nu cunosc faptul că valabilitatea permisului este cea care determină dacă este nevoie de o noua fișă medicală pentru permis.

Iată ce trebuie să faci în cazurile în care permisul a fost furat sau deteriorat:

 • Declararea pierderii/distrugerii se face la Compartimentul Regim Permise de Conducere care a eliberat permisul de conducere auto.
 • În acest caz se depun: declarația de pierdere și adeverința de circulație – formulare care se găsesc pe site.
 • Declararea furtului se face la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs fapta.
 • În acest caz, solicitantul se va prezenta la Compartimentul Regim Permise de Conducere cu adeverința de furt în locul declarației de pierdere.
 • În cazul în care permisul de conducere pierdut era valabil, nu mai este necesară fișă medicală permis.

De asemenea, pe lângă fișa medicală pentru permis auto, ne va trebui și o avizare psihologică, în anumite cazuri. Iată care sunt acestea:

 • În cazul celor care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri – este necesar un certificat medical de redobândire permis auto, însoțit de aviz psihologic;
 • În cazul persoanelor care doresc sa urmeze cursurile școlii de șoferi – este necesar un aviz medical cu aviz psihologic;
 • Pentru persoanele care au permis expirat sau care trebuie reînnoit – analize medicale pentru preschimbare permis auto, fără aviz psihologic.
Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Winterfest – trei zile de petreceri în Staţiunea Parâng

Winterfest este un festival studenţesc care aduce împreună sporturile de iarnă şi muzica bună pe pârtiile din România. Evenimentul are...

Primul deces din cauza gripei în judeţ

Judeţul Hunedoara intră pe lista celor în care s-au înregistrat decese cauzate de gripă. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi...

A fost aprobată noua organigramă a Consiliului Judeţean Hunedoara. Direcţia tehnică şi funcţia de director tehnic, desfiinţate!

Sorina Popa Ieri, aleşii judeţeni au votat, cu unanimitate de voturi, o reorganizare a Consiliului Judeţean. Este vorba despre o...

Închide