Italienii sunt interesaţi să deschidă universitate la Deva

05 italieni universitateNatalia Bumbac

Primarul Devei a fost ieri gazda a doi profesori de la Universitatea „Unicusano” din Italia, interesaţi de deschiderea unei secţii de învăţământ superior în municipiu. Petru Mărginean a discutat cu cei doi despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de şcoli, dar şi despre demersurile care sunt necesare pentru a materializa acest proiect.
„Am fost solicitaţi pentru a vedea ce posibilităţi sunt pentru a deschide o filială a universităţii Unicusano din Italia la Deva, pentru studii de inginerie. Trebuie să vedem care sunt preferinţele elevilor din Deva şi către care domenii de învăţământ se orientează. Urmează să stabilim o formă de colaborare, prin care noi să ne ocupăm de tot ce înseamnă acreditare”, a afirmat Petru Mărginean.
Dacă primarul Devei a vorbit despre înfiinţarea unei secţii universitare, Giuseppe Arnone, profesor de economie şi drept la Universitatea „Unicusano”, a vorbit despre înfiinţarea unui întreg campus universitar în municipiul de la poalele cetăţii, unic în România. Acesta s-a arătat extrem de entuziasmat de modul în care a fost primit de verişorii săi din România, spunând că oportunităţile pe care le pot oferi studenţilor români sunt nenumărate. Mai mult de atât, Giuseppe Arnone a afirmat că un astfel de centru universitar ar putea atrage studenţi din alte ţări, iar tinerii din Deva nu ar mai fi nevoiţi să plece în alte oraşe la studii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.