Actualitate

Italian evazionist

Individul își înființase o firmă în județul Hunedoara și a eludat statul de cel puțin opt ori prin efectuarea de achiziții de mărfuri pe care nu le-a declarat. În acest fel nu plătea TVA, dar nici alte taxe. Mărfurile impor­tate, legume și fructe în special, erau vândute ”la negru”.

Păcăliți să semneze
Anchetatorii au stabilit că a creat un prejudiciu total de 492.968 de lei. Italianul n-a mai fost de găsit, dar Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pentru evaziune fiscală și i-a pus sub sechestru o serie de bunuri. Italianul nu a fost audiat nici în cursul urmăririi penale, nici în cursul judecăţii, nefiind găsit la domiciliul cu care figurează în actele de stare civilă.
Bărbatul și-a pus administratori „de paie”. ”În vara anului 2012, după ce mar­torii au fost angajaţi la societate, profitând de naivitatea specifică per­soanelor lipsite de instruire, inculpatul i-a determinat pe doi bărbați să sem­neze în alb „nişte hârtii.” În realitate, cei doi au semnat actele de cesiune a păr­ţilor sociale ale societăţii, devenind aso­ciaţi şi administratori fără să cu­noască acest lucru”, se mai arată în dosar. Italianul evazionist ar fi importat cantităţi mari de legume şi fructe din spaţiul comunitar, însă, sub aspect contabil şi fiscal, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale, fie a declarat im­por­turi mai mici valoric decât cele de­clarate de furnizorii externi, fie nu a declarat relaţia comercială purtată
cu operatorii economici italieni. Indi­vidul a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la pedeapsa de 4 ani în­chisoare, dar și la plata sumei de 492.968 de lei, sumă la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întâr­ziere, calculate potrivit codului fiscal, până la data plăţii integrale a pr­e­ju­diciului. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.