Îşi jefuiau vecinii

Maximilian Gânju

Poliţiştii hunedoreni au descins la o grupare de hoţi formată din şase indivizi, printre ei şi minori. Suspecţii îşi jefuiau vecinii, au stabilit anchetatorii.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuş au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Deva, Ilia şi Hărău, la locuinţele celor şase suspecţi. Aceştia ar fi acţionat în perioada octombrie-noiembrie 2018, când au reuşit să dea nu mai puţin de şapte spargeri.
Cei şase tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani – vizau case aflate în construcţie, din localităţile Hărău şi Certej, şi acţionau pe timp de noapte, profitând de faptul că proprietarii (majoritatea fiindu-le chiar vecini) nu locuiau în incintă. Aceştia intrau în anexele locuinţelor şi furau tot ceea ce putea fi uşor de valorificat. Astfel, au reuşit să fure scule pentru construcţii, unelte de pescuit ori telefoane mobile. Indivizii vizau în special anexele caselor aflate în construcţie, dar şi-au făcut curaj şi au spart şi o casă locuită.
”În timp ce proprietarii nu erau acasă, tinerii au pătruns prin efracţie într-un imobil din localitatea Hărău (aflat în construcţie, dar locuit de proprietari) de unde au sustras un laptop, aparate electrice folosite în construcţii şi unelte de pescuit, cauzând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei”, informează IPJ Hunedoara.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au recuperat mai multe bunuri sustrase (motoferăstraie, maşini de găurit, scule de pescuit, un acumulator auto etc.), bunuri care urmează a fi restituite persoanelor vătămate, prejudiciul fiind, astfel, recuperat în proporţie de peste 90 la sută.
Cei şase suspecţi sunt cercetaţi pentru furt calificat sub control judiciar. Anchetatorii au mai aflat că trei minori împreună cu un tânăr de 21 de ani comiteau infracţiunile de furt calificat, iar ceilalţi doi complici cumpărau bunurile pentru a le vinde la preţuri mai mari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.