Ique Ribeiro: „Nivelul futsalului românesc a rămas bun!”

11-ique-ribeiro-11-octombrieOvidiu Mănăstire

Revenit în România după o perioadă de şase ani, brazilianul Ique Ribeiro (foto stânga) este unul din cei mai titraţi jucători achiziţionaţi de Autobergamo Deva, el evoluând în trecut pentru echipe celebre precum El Pozo Murcia (Spania) sau Luparense (Italia). După debutul în tricoul devean, produs la Galaţi, brazilianul a evoluat în premieră în faţa propriilor suporteri, dovedind că este un jucător de clasă.

A fost vicecampion al Spaniei
Pe jumătate român, după relaţia cu o româncă, cu care are şi un băieţel, brazilianul Carlos Henrique Ribeiro, a revenit în futsalul din ţara noastră după şase ani, el evoluând pentru echipele MGA Bucureşti şi Concordia Chiajna, în perioada 2004-2010. Între 2010 şi 2016, jucătorul brazilian a evoluat în Spania, la echipele Burela, Jumilla şi El Pozo Murcia, în Andorra, la FC Andorra Futsal şi în Italia, la Luparense. Cu gruparea El Pozo Murcia a jucat în sezonul 2014-2015, finala campionatului spaniol, pierdută în faţa celebrei echipe Inter Movistar.
„Trebuie să demonstrăm în teren că suntem cei mai buni!”
La Deva, Ique s-a antrenat, fără a juca, mai bine de o lună, până i-au venit actele necesare legitimării. „Mă simt foarte bine la Deva, a fost o perioadă grea, o lună doar m-am antrenat şi nu puteam juca, dar e bine că s-a rezolvat şi sper să intru în ritmul echipei după pauza pe care o vom avea”, a spus jucătorul lui Autobergamo după duelul cu Muncitorul Reşiţa. Chiar dacă a revenit după şase ani în futsalul românesc, Ique consideră că nivelul campionatului Ligii I a rămas la fel de puternic ca şi în trecut. „Nivelul futsalului e la fel de puternic ca şi în anii trecuţi. Şi atunci erau echipe bune, dar şi acum sunt trupe care joacă un futsal bun. Teoretic, privind lotul de jucători, noi suntem favoriţi la titlu, dar avem rivali pe măsură ca Timişoara, Galaţi, Odorhei sau Tg. Mureş. Acum suntem pe primul loc, dar noi trebuie să jucăm bine în continuare şi să demonstrăm în teren că suntem cei mai buni. Nu va fi un sezon uşor!”, a afirmat Ique.
Ignat: „Ique e un jucător foarte bun, care ne va ajuta mult!”
Antrenorul-jucător al devenilor, Florin Ignat, a mai jucat alături de Ique la MGA Bucureşti şi Concordia Chiajna şi crede că acesta va mai avea puţină nevoie de timp pentru a-şi arăta potenţialul maxim. „O să mai dureze puţin până când integrarea lui Ique va fi completă. El nu a mai jucat de cinci luni, dar el e un jucător foarte bun, care ne va ajuta mult. Treptat însă, se va integra”, a spus Florin Ignat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare