EvenimentFlash

Ion Simion a cerut casarea sentinţei

Carmen Cosman

Fostul director al Direcţiei Agricole Hunedoara, Ion Simion (foto), a cerut în instanţă, prin apărătorii lui, casarea sentinţelor prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Simion a fost condamnat, în luna aprilie, pentru abuz în serviciu şi pentru fals intelectual.

Fostul director executiv al Direcţiei Agricole Hunedoara a fost trimis în judecată prin rechizitoriul DNA, Serviciul Teritorial Alba, iar magistraţii Judecătoriei Deva l-au găsit vinovat pentru abuz în serviciu contra interesului public şi pentru fals intelectual.

Cumulat, prin sentinţele pronunţate în 16 aprilie, magistraţii hunedoreni au decis condamnarea fostului director al DADR Hunedoara la aproape 11 ani de închisoare. În primul dosar, Ion Simion a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra interesului public şi la patru luni pentru fals intelectual, iar în cel de-al doilea dosar, judecătorii au hotărât trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi cinci luni pentru fals intelectual. În ultimul dosar finalizat, Simion a primit trei condamnări pentru abuz în serviciu contra interesului public, prima fiind de doi ani, iar celelalte două, de un an şi jumătate. Nici una dintre pedepsele pronunţate nu a fost, însă, cu executare.

Pe de altă parte, instanţa a stabilit şi despăgubiri record, pe care Simion ar trebui să le achite către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), constituit parte civilă în proces. Astfel, dacă sentinţa rămâne definitivă, fostul director ar urma să achite peste 600.000 de lei, sumă care, potrivit procurorilor DNA, reprezintă valoarea primelor şi a salariilor pe care acesta şi le-a acordat ilegal lui, dar şi unor angajaţi din cadrul instituţiei, în perioada 2007–2008.

Ion Simion nu a fost mulţumit de sentinţă şi a atacat-o cu apel, la Tribunalul Hunedoara. La termenul de ieri, apărătorii lui Ion Simion au pledat pentru casarea sentinţelor prin care fostul director al DADR Hunedoara a fost condamnat la închisoare, iar magistraţii urmează să se pronunţe în acest caz. Primul termen al apelului declarat de inculpat a avut loc în data de 11 octombrie, dar până acum, judecarea dosarului a fost amânată din diverse motive.

One thought on “Ion Simion a cerut casarea sentinţei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura