Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidenţiale, locale şi parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”. ”Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numeşte PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înşurubaţi şi sunt paraleli cu agenda românilor”, a explicat preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele PNL Ludovic Orban, însoţiţi de Nicolae Robu, primarul liberal din Timişoara, au mers printre bănăţeni, în drumul spre Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din regiunea Vest. La intrarea în sala reuniunii, Klaus Iohannis şi Ludovic Orban au fost primiţi cu entuziasm de cei 3.500 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD şi le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe pesedişti. ”De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiţi cum a câştigat PSD alegerile cu promisiuni despre lapte şi miere care vor curge? şi ce au făcut din prima zi de mandat? Au început să atace România şi pe români, au început cu justiţia. Ei, gaşca de penali, au început să atace justiţia din România. Şi ne-am opus, şi voi, şi eu! După care au început să atace toate sistemele mari din România. Au început cu justiţia, au continuat să înşurubeze neamuri şi pretenari peste tot în funcţii de conducere, în administraţie, în învăţământ, în sănătate, şi nu s-au oprit, cum se zice la noi, nu a mai dat sfântul să se oprească”, a fost explicaţia dată de şeful statului privind conflictul cu PSD.

Război cu PSD
Şeful statului a continuat în aceeaşi notă: ”De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuie să ia partea României şi de aceea suntem în acest război şi vom câştiga acest război. Şi am început bine. Aţi văzut feţele lor la moţiune? Îngropăciune, nu alta. Aşa păţeşte cine se ia de români -pierde”.
Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să nu subestimeze PSD. ”PSD este în continuare un adversar foarte puternic. PSD este adânc înşurubat în structurile statului şi dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numeşte PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înşurubaţi şi sunt paraleli cu agenda românilor. Sau chiar în contrasens cu românii, cum am mai spus-o”, a explicat preşedintele României. ”Noi am reuşit să câştigăm câteva bătălii importante, referendumul, europarlamentare şi acum moţiunea. Războiul nu s-a terminat. Urmează prezidenţialele, localele şi parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună”, a mai afirmat Iohannis.
Preşedintele le-a spus liberalilor că vor guverna, cu un Executiv de tranziţie, dar le-a atras atenţia că îi aşteaptă o perioadă dificilă. Şeful statului a spus că vor exista numeroase ”minciuni gogonate” din partea PSD, cum este cea cu tăierea pensiilor şi salariilor. ”Toţi vă vor ataca, în frunte cu pesediştii. Şi să nu credeţi cumva că pesediştii vor ceda puterea uşor. Nu o vor face! Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste şi pentru a demonta prima mare minciună gogonată pesedistă, vă spun vouă şi tuturor românilor, cu toată răspunderea: Nu vor exista tăieri de pensii şi salarii!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Democraţia va învinge
Preşedintele PNL Ludovic Orban, a declarat că după 30 de ani de la Revoluţie, nu s-a aflat adevărul şi nici cine a tras în revoluţionari. ”Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timişoara, vin cu emoţie şi de fiecare dată nu pot să uit că Revoluţia a plecat de aici mulţumită tinerilor şi mai vârstnicilor curajoşi, care au pus mai presus de viaţa lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluţie şi este timpul să punem punct tranziţiei. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi şi cine este vinovat pentru cei peste 1.000 de morţi de la Revoluţie. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei care au organizat mineriadele”, a afirmat liderul PNL. De asemenea, Orban a spus că nu se cunoaşte adevărul despre violenţele din 10 august. ”Nici astăzi nu ştim cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetăţenilor”, a declarat Orban. ”V-o spun limpede, cine îşi imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înşală amarnic. Cine îşi imaginează că vom tolera la nesfârşit să nu aflăm cine sunt vinovaţi, care au omorât copiii noştri, trebuie să ştie că va veni vremea adevărului. Cine îşi imaginează că la nesfârşit vor fi ascunse identităţile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizaţi în Bucureşti cu ocazia mineriadelor trebuie să ştie, adevărul va ieşi la suprafaţă, aşa cum uleiul iese la suprafaţa apei”, a spus liderul PNL, afirmând că democraţia va învinge în România. Acesta le-a cerut liberalilor, nu numai să câştige alegerile în fiecare judeţ, ci în toate localităţile din Vest.”Avem cel mai bun candidat la Preşedinţie şi avem cea mai puternică şi onestă echipă de campanie din România”, a mai spus Orban.

Mesajele liderilor locali
La iniţiativa primarului din Timişoara, Nicolae Robu, liberalii au ţinut un moment de reculegere în cinstea eroilor care au murit acum 30 de ani pentru libertate în acest oraş. Nicolae Robu a obţinut aplauzele celor prezenţi, afirmând că ”România normală” se poate construi doar prin alegerea lui Klaus Iohannis care preşedinte. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, fost primar în Arad, a menţionat că românii s-au pronunţat împotriva corupţiei la referendumul din 26 mai şi a spus că PNL trebuie să apere ţara de ”molima roşie”.
Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, a enumerat realizările lui Klaus Iohannis din primul mandat.”A luptat cu toate armele constituţionale şi a apărat instituţiile statului când PSD dădea bătălie după bătălie. A oprit amnistia şi graţierea. S-a bătut pentru votul românilor din diaspora”, a reamintit Gorghiu.

Realizat la comanda PNL de Media Hunedoreană SRL Deva. Cod Unic de Identificare 31190005

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a IV-a. Jiul Petroşani, lider în judeţ

Echipa de fotbal CSM Jiul Petroşani a mai obţinut o victorie importantă în cadrul competiţiei fotbalistice din Liga a IV-a....

Futsal. West Deva a pierdut meciul cu KSE

După un start perfect, cu trei victorii în tot atâtea partide disputate, West Deva a înregistrat duminică după amiază primul...

Popice. Alexandru Ionesi, campion naţional la U23

Echipa secţiei de popice de la CS Inter Petrila, prezentă la finala pe ţară a juniorilor din cadrul Campionatului Naţional...

Închide