FlashPolitica si administratie

Ioan Prip nu mai conduce Hidroelectrica Hațeg, dar se răzbună pe ziariști

Din 16 februarie, Ioan Prip (foto) nu mai este șef la Hidroelectrica Sucur­sala Hațeg. Asta, deși mandatul său de director la această sucursală a fost prelungit în fiecare an din 2018 în­coace. Prip nu pleacă de la Hidroe­lectrica, rămâne manager de proiect acolo.

Ce zice Codul de etică
Reamintim că Ioan Prip a bătut, po­trivit IPJ Hunedoara, un băiat, la Bazinul de Înot din municipiul Hunedoara. Poli­ția a deschis un dosar penal, după ce mama copilului a făcut plângere. Fostul director a transmis apoi un drept la replică presei locale, susținând că nu l-a bătut pe băiat, ci doar l-a certat pe adolescent că a intrat cu șlapi în saună. Deși MESAGERUL HUNEDOREAN a publicat integral dreptul la replică al lui Ioan Prip, acesta a considerat că nu este de ajuns și a acționat în instanță și cotidianul nostru. Evident, Prip a cerut o sumă consistentă drept daune morale pentru că i-a fost afectată imaginea.
Întrebarea noastră, pentru domnul Prip este următoarea: De ce e vinovată presa de comportamentul dumnea­voas­tră și de ce să plătească ziariștii pentru că un director are ieșiri pe care nu are voie să le aibă ca persoană pu­blică?. Dealtfel, Codul de etică al so­cie­tății Hidroelectrica arată că angajații săi trebuie să se abțină, atât la locul de muncă cât și în afara acestuia, de la exprimări care pot avea impact negativ asupra imaginii firmei. De aici și decizia con­ducerii societății, de a nu-i mai prelungi lui Ioan Prip mandatul de direc­tor la Hidroelectrica Hațeg. Deci, so­cietatea îl consideră vinovat pe Prip că i-a adus prejudicii de imagine. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura