ComunitateEducatie si cultura

Invitație la teatru în Petroșani

Trei zile de spectacole pentru toate gusturile și pentru toate vârstele au pregătit actorii petroșăneni, pentru sfârșitul acestei săptămâni, la Teatrul Dramatic „Ion D.Sîrbu”.

Recuperarea unei identități
Vineri, 14 octombrie 2022, ora 18.00, sunteți invitați să vizionați mo­no­drama „Recuperare. Un proces” după autori români contemporani, în regia Marius Costache. „Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de de­mult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic des­pre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață”, a spus regizorul Marius Costache
Sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 18.00, este programat spectacolul „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale. Montarea și decorurile îi aparțin renumitului regizor Alexandru Grecu, de la Chișinău, aflat la prima colaborare cu teatrul din Valea Jiului. Coregrafia a fost concepută de Dumitru Tanmoșan, iar costumele de Wilhelmina Kuron Bekesi. „D’ale carnavalului” o savu­roasă comedie, plină de momente spec­taculoase puse în valoare de actorii petroșăneni. Duminică, 16 oc­tom­brie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai, sunt așteptați în lumea poveștilor. Puteți viziona spectacolul „Frozen – Regatul de gheață”, un spec­tacol de Dan Mirea. Montarea regi­zo­rului este varianta scenică a celebrului musical hollywoodian realizat după basmul „Crăiasa zăpezii” de Andersen. Povestea celor două prințese – surori și a încercărilor pe care trebuie să le înfrunte este abordată în acest spec­tacol în cheie feerică.
Biletele se pot achiziționa de la ca­sieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” de marți până joi, între orele 8 – 17, vineri, între orele 8 – 13 și 17 –18 , sâm­bătă, între orele 17 – 18 și duminică, între orele 11 – 12.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura