Actualitate

INVITAȚIE LA TÂRGUL EUROPEAN AL CASTELELOR 2023

Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai impresionante obiective de arhitectură gotică și renascentistă din Europa, fiind adesea plasat printre cele mai frumoase castele din lume, își asumă și în acest an un rol activ în promovarea României și a obiectivelor turistice importante din țară. Astfel, în perioada 26 – 27 mai 2023, Castelul Corvinilor din Hunedoara este gazda celei de-a VIII-a ediții a evenimentului „Târgul European al Castelelor”, organizat de Primăria municipiului Hunedoara.

Suntem bucuroși că, în perioada 26-27 mai 2023, Primăria municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor găzduiesc un eveniment care promovează frumuseţea monumentelor istorice din Europa – Târgul European al Castelelor. Ediţiile anterioare s-au bucurat de un real succes. Promovarea intensă și numărul mare de turiști ne dau încredere că și această ediţie va fi la fel de reușită. Cei care vor vizita Castelul Corvinilor vor avea ocazia să întâlnească reprezentanţi ai unor castele, palate, fortăreţe, cetăţi sau muzee, mai mult sau mai puţin cunoscute. În cadrul târgului, expozanţii vor avea ocazia să își prezinte oferta turistică, dar și cele mai importante elemente de atracţie istorică ale obiectivelor pe care le reprezintă, iar vizitatorii, atrași de frumuseţea unor astfel de locuri încărcate de istorie și legendă, își vor găsi o nouă destinaţie de vacanţă.

Invitându-vă să vizitaţi minunatul Castel al Corvinilor, dar și municipiul Hunedoara, vă transmitem cele mai bune gânduri!

 

Dan BOBOUŢANU

Primarul Municipiului Hunedoara

 

În zilele de vineri – 26 și sâmbătă, 27 mai, de la ora 10:00 până la ora 20:00, 18 expozanți vor prezenta publicului, în curtea exterioară a castelului, în standuri dedicate, cetăţi, castele şi muzee, obiective turistice importante din toată ţara. Se vor prezenta cu standuri:

♥ Cetatea Alba Carolina

♥ Castelul Bran

♥ Castelul Karolyi – Carei

♥ Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

♥ Cetatea Medievală Mălăieşti 

♥ Palatul Brukenthal, Muzeul Naţional Brukenthal 

♥ Cetatea Feldioara

♥ Cetatea medievală Râşnov

♥ Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte – Potlogi

♥ Cetatea Fărăgaş

♥ Castelul Teleki

♥ Cetatea Deva

♥ Muzeul Memorial „Octavian Goga”                     

♥ Cetatea de Scaun a Sucevei

♥ Castelul Sturdza – Miclăuşeni

♥ Cetatea Ardud                                                  

♥ Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a ♥ Judeţului Hunedoara

          şi

♥ Muzeul Castelul Corvinilor.

„Târgul European al Castelelor” cuprinde însă şi alte activităţi destinate în special publicului, derulate tot în curtea exterioară a castelului, după următorul program:

VINERI – 26 mai:

– ora 10.00 – deschiderea oficială a târgului;

– între 10.00 – 20.00 – program interactiv cu publicul: tabere şi ateliere medievale, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medievale, spectacol cu efecte pirotehnice, cascadorie şi lupte cavalereşti – reprezentaţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu.

SÂMBĂTĂ – 27 mai

-între 10.00 – 20.00 – program interactiv cu publicul: lupte medievale,  dansuri, lecţii de tir cu arcul, lecţii de spadă – reprezentanţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu.

 

Vă așteptăm #ACASĂ, LA HUNEDOARA, la cea de-a VIII-a ediție a Târgului European al Castelelor!

 

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura