Sport

Învinşi, dar optimişti

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria (Liga a III-a) a pierdut cu scorul de 0-1 (0-1) primul amical din acest an, disputat, sâmbătă, acasă, cu echipa din Liga secundă, Unirea Alba Iulia. Noul antrenor al feroviarilor, Marius Opric, s-a declarat însă optimist şi încrezător că echipa sa, care e de ieri în cantonament la Sovata, va avea un parcurs bun în returul campionatului.

Multă zăpadă, puţin fotbal

Întâlnirea s-a disputat pe un teren greu, acoperit cu zăpadă îngheţată, care a anulat veleităţile tehnice ale jucătorilor. Unicul gol al meciului a fost reuşit de Silviu Mureşan în minutul 25, când vârful alb-negrilor a scăpat singur cu portarul Iancău şi l-a executat din opt metri. Feroviarii au jucat de la egal la egal cu adversarii lor dintr-un eşalon superior valoric, dovadă că şi-au creat câteva ocazii de a marca, însă atacanţii au fost lipsiţi de inspiraţie. „Echipa s-a mişcat bine pentru primul amical din acest an. Terenul greu a transformat meciul într-o luptă fizică în care aspectul tehnico-tactic a fost redus la minimum”, a spus noul tehnician al feroviarilor, Marius Opric.

În prima repriză, CFR a trimis în teren următorul 11: Iancău – Vîrtan, Zaha, Stroia, Lazăr – Şoit, Făgărăşanu, Vişan, Riviş – Pepenar, Suciu. După pauză, au mai jucat: Dragotă, Damian, Păcurar, Texi, Chelariu, Bobelică şi Gheaţă. „Dăscălescu a lipsit, întrucât are încă probleme cu o accidentare mai veche şi a fost menajat”, a precizat Marius Opric.

CFR Simeria este de ieri, în cantonament la Sovata, pentru pregătire fizică, iar sâmbătă va susţine un nou meci amical, la Alba Iulia, cu Minaur Zlatna. „Obiectivul nostru pentru retur e să câştigăm toate meciurile pe care le vom disputa, indiferent de numele şi pretenţiile adversarului. Suntem încrezători că vom avea un parcurs bun”, a precizat antrenorul Marius Opric.

Pană, debut cu dreptul

Antrenorul Marian Pană, care a debutat astfel cu dreptul la Unirea Alba Iulia, a mizat pe: G. Rotaru – Bărbulescu (ex-FC Argeş), Ilea (FCM Tg Mureş), G. Ivan (CSM Rm Sărat, ce aparţine de Victoria Brăneşti), Al. Giurgiu – Cl. Oara, Selagea, N. Stanciu, Iuoraş (Inter Ciugud) – S. Mureşan, Bodolan (ACMU Poli Iaşi). Au mai intrat după pauză V. Răducanu, V. Ignat, Potopea, Contor, F. Himcinschi, Ad. Bojin (Banatul Timişoara), M. Oprea, Vasinca, Bălaş. Au absentat din motive medicale Negură, M. Pistol şi Schuller, în timp ce I. Grozav, Al. Popa, G. Croitoru, Tănase, Oniga, Gavrilă şi Mercurian – nu au fost utilizaţi. „E bine că am câştigat acest joc. Echipa are nevoie de întăriri în toate compartimentele. Miercuri, o să luăm decizii în privinţa fotbaliştilor aflaţi în probe”, a declarat Marian Pană, la finalul întâlnirii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura