Comunitate

Investiţii pentru Toteşti

Magdalena Şerban

Chiar dacă nu întotdeauna veştile bune vin repede, acest lucru nu înseamnă că nu vin deloc. Aşa e şi cu proiectele întocmite şi depuse fie pe fonduri guvernamentale, fie europene: unele primesc răspuns pozitiv, altele sunt cu bătaie lungă, iar în cazul celorlalte… nu a fost să fie. Comuna Toteşti este una dintre exemplele tuturor răspunsurilor posibile.
„Am accesat pe Măsura 125A, un proiect în valoare de 1.000.000 de euro, care prevede modernizarea drumurilor agricole, iar la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, am depus un proiect (400.000 de lei), care vizează reabilitarea căminului cultural din satul Cârneşti. Alte două programe investiţionale au fost demarate prin Agenţia Fondului de Mediu. Primul dintre ele, în valoare de 700.000 de lei, având ca obiectiv înfiinţarea unui parc în satul Păclişa, se pare că nu a fost cu noroc pentru noi, neobţinând finanţare. Cel de-al doilea are în vedere valorificarea biomasei pentru încălzirea prin centrale termice, a tuturor instituţiilor publice ce funcţionează pe raza comunei. Mai avem depus prin Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) un proiect pentru apă şi canal, iar electrificarea (prin extindere) a satului Copaci a fost cuprinsă într-un program accesat în 2009 şi care a trecut de la Ministerul Administraţiei şi Internelor,  la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ulterior, la Compania Naţională de Investiţii. Încă nu ştim nimic de soarta lui”, a spus Tiberiu Pasconi, primarul din Toteşti (foto).
“Ne apucăm şi de drumuri, asfaltarea acestora fiind prioritară. Atât cât putem face până la prima zăpadă, pentru că timpul răcoros nu se îndură prea mult. Drumurile respective sunt din satele Cârneşti, Păclişa şi două din Reea. De asemenea, ne-am apucat de casa parohială din Cârneşti, enoriaşii punând ban pe ban pentru aceasta”, a mai precizat edilul din Toteşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura