Politica si administratie

Investiții în mediul de afaceri și pe piața muncii

Consiliul Județean Hunedoara imple­men­tează un plan strategic de atragere a in­vestitorilor și un calendar de lucru afe­rent acestuia.
Recent, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de tip hibrid la care au participat Costel Avram (foto), Admi­nistrator public al CJ Hunedoara, Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani, per­sonal din cadrul compartimentelor de specialitate ale administrației județene și reprezentanții unei firme cu o vechime de aproape 60 de ani pe piața internațională, activă în peste 30 de țări, cu peste 300.000 de angajați, interesată să investească în România.

Recalificare
Costel Avram a prezentat oportunitățile de afaceri ale județului, potențiale locații care să îndeplinească criterii optime deru­lării unei investiții de succes (proximitatea față de autostradă și aeroport, infra­struc­tură de acces și rețele de utilități). De ase­me­nea, au fost prezentate oportunitățile de accesare a unor fonduri naționale și euro­pene destinate mediului de afaceri (Pro­gra­mul Operațional Tranziție Justă – accesibil pentru 6 județe din țară printre care și Hu­nedoara) și, nu în ultimul rând, posibilitatea calificării și recalificării personalului angajat în cadrul unor unități de învățământ din judet.
Radu Sorin a explicat care sunt domeniile în care pot fi formați ingineri, dar și posi­bi­litatea de a forma specialiști în domeniile de interes ale investitorilor. De asemenea, a subliniat că Universitatea din Petroșani a implementat proiecte de succes și a atras fonduri importante cu destinația infrastruc­tură, educație și cercetare. Universitatea din Petroșani îndeplinește toate condițiile pen­tru a face parte dint-un astfel de proiect in­ves­tițional.
Studentii și cursanții vor avea opor­tu­ni­tatea de a avea locuri de muncă bine plătite pe piața muncii în urma unei astfel de inves­tiții ce conferă tinerilor stabilitate și avan­tajul rămânerii ACASĂ.
A urmat o rundă de tip „Întrebări și Răs­punsuri”, în urma căreia investitorii au decis sa viziteze, în cel mai scurt timp, județul Hunedoara, în vederea identificării unor locații compatibile cu cerințele lor.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura