Politica si administratie

Investiţii, doar din taxele şi impozitele devenilor

05 florin oancea8
 Nicolle Ebner 

Primăria Deva şi-a stabilit bugetul de investiţii pe acest an doar la valoarea de nouă milioane de euro. Conştientă de faptul că, nici în 2010, nu va primi nici un ban de la Guvernul PDL-UDMR, deoarece PNL este în opoziţie, conducerea primăriei şi-a elaborat planul de investiţii bazându-se  pe taxele şi impozitele contribuabililor deveni, dar şi pe finanţări europene.

Nu-i prea rău, într-un an de criză
Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, susţine că bugetul de investiţii stabilit la plafonul de 40 de milioane de lei nu este chiar atât de slab, mai ales într-un an de criză, iar asta se datorează conştiinciozităţii de care dau dovadă devenii care, şi în anul 2009, şi-au achitat dările, contribuind substanţial la bugetul local. „Gradul de încasare a taxelor şi impozitelor a fost de peste 90 la sută şi le mulţumesc devenilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă în achitarea contribuţiilor obligatorii. Cred că şi în acest an, în ciuda crizei, vom putea finaliza proiectele propuse pentru întreaga comunitate”, spune Florin Oancea.

Infrastructură, parcări şi locuinţe noi
Cele 40 de milioane de lei alocaţi investiţiilor vor fi folosiţi pentru finalizarea tuturor lucrărilor începute în 2009 sau în anii anteriori şi neterminate până acum. Este vorba de reţele de apă şi canalizare, modernizări stradale, continuarea lucrărilor pentru crearea de noi parcări care, de data aceasta, la solicitarea devenilor, vor fi realizate în spatele blocurilor. Administraţia locală şi-a propus ca anul acesta să inaugureze şi complexul Aqua Land şi să realizeze infrastructura pentru toate cele 400 de parcele de teren date tinerilor pentru construcţia de case. „Tot ce înseamnă parcele pentru casele tinerilor va fi dotat cu reţea de apă, canalizare, gaz şi curent electric”, menţionează viceprimarul municipiului. În planul de investiţii a fost inclusă şi construirea unui număr de 80 de locuinţe sociale noi, tot pe Dealul Archiei, lângă cele opt blocuri date în folosinţă anul trecut. Tot la capitolul locuinţe „sperăm să finalizăm apartamentele şi garsonierele rezervate tinerilor, astfel încât, încă 104 familii să se poată bucura de o locuinţă nouă, în regim ANL”, mai declară Florin Oancea.

„Nu mai cred în promisiunile guvernului”
Dat fiind faptul că, din luna august a anului trecut, Primăria Deva nu a mai primit nici un ban de la bugetul de stat şi a dat în judecată Ministerul Finanţelor pentru nerespectarea legii, conducerea Primăriei Deva nu se bazează nici în acest an pe sumele cuvenite de la bugetul de stat. „Nu am primit bani de la bugetul de stat şi nici nu ne bazăm pe ei. Prin urmare, ne bazăm pe contribuţiile locuitorilor şi finanţările europene, pe proiectele realizate de noi, şi mai puţin pe promisiunile actualului guvern”, mai spune viceprimarul municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura