Comunitate

Investiție majoră pentru comuna Romos, finanțată prin „Anghel Saligny”

Magdalena Șerban

Conducerea comunei Romos a câș­tigat prin axa guvernamentală de in­vestiții Anghel Saligny un proiect ce are ca obiectiv reabilitarea drumului co­­munal DC 48B (ce face legătura între DN7 și Halta Geoagiu, spre Cugir, prin sat Romos-Romoşel, limi­tă judeţul Alba), estimat la 9.800.000 de lei.

Printre sumele cele mai mari, la nivel de județ
„În total, au fost accesate patru proiecte prin acest program, dar dintre ele, unul a primit undă verde pentru fi­nanțare. Din cele trei care deo­cam­dată sunt în staționare (vedem spre ce ne orientăm să le depunem) unul vi­zează rea¬lizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă și, totodată, a celei de canalizare ape menajere în satul Pișchinți (5.484.340 de lei), al doilea ur­mărește reabilitarea drumului co­mu­nal DC 49: Romos-Vaidei-Pișchinți-Izvor Aurel Vlaicu (6.063.697 de lei), iar extinderea rețelei inteligente de distribuție gaze naturale în Romos, Romoșel, Vaidei și Pișchinți (rețeaua există și e activă doar în satul principal, momentan), am cuprins-o în alt pro­iect, și anume cel de-al treilea. Cu ce mergem mai departe e cel de rea­bi­litare drum comunal DC 48B, susți­ne­rea financiară ajungând la 9.800.000 de lei. Este o sumă foarte bună și tre­buie să recunoaștem că ne-ar fi tre­buit foarte mulți ani să reușim să o asi­gurăm din bugetul local. Decenii. Asta, să nu mai punem la socoteală că erau necesare și alocări pentru o bună func­ționare, reparații urgente, etc”, a pre­cizat Mihaiela Csatlos (foto), pri­marul din Romos.
La nivel național, prin „Anghel Saligny” s-au solicitat finanțări totale de peste 137 miliarde lei, cu toate că bugetul sche­mei se ridică la numai 65,5 de miliarde lei. Prin urmare, concurența a fost una stufoasă. Mai trebuie men­țio­nat că prin acest demers, 10 miliarde de euro sunt gata să plece în mediul rural. Pentru județul nostru au fost de­clarate finanțabile 157 de obiective, unul dintre ele fiind cel de la Romos.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura