Actualitate

„INVENTCOR” 2024, bilanț impresionant! 17 medalii de aur, 3 premii speciale și un premiu de excelență – câștigate de INSEMEX

Magdalena Șerban

Recent, a avut loc ediția a V-a a Salonului Internațional „INVENTCOR” 2024, organizat de Corneliu Birtok Băneasă, renumit pentru invenţiile sale din domeniul auto. Manifestarea poartă semnătura Asociației COR­NELIU­GROUP, în colaborare cu Facul­tatea de Inginerie Hunedoara – Uni­versitatea Politehnică Timișoara și s-a desfasurat în format hibrid (fizic și online), în incinta Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Peste 300 de înscrieri, din 31 de țări participante
Evenimentul este dedicat educației non-formale pentru toate vârstele și pre­zintă invenții, proiecte de cer­ce­tare, produse, programe educaționale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cer­ce­tare, companiilor multinaționale și in­ventatorilor privați. Salonul Inter­na­țional INVENTCOR acoperă domenii precum protecția mediului, materiale, bio&nanotehnologie, industria ali­men­tară, arhitectură, informatică, elec­tro­nică, automotive, aeronautică, pu­bli­cații, istorie, medicină, agricultură, tex­tile, include KidsCorner și Innova­tiveART. Tema principală a Expoziției Internaționale INVENTCOR: impor­tan­ța dezvoltării spiritului creativ – ino­vativ prin puterea exemplului și a im­plicării tinerilor. Ca de obicei, ori­unde participă, Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Ex­plozivă – INCD INSEMEX Petroșani ia cam toate premiile. La fel s-a întâmplat și acum. ,,Am fost prezenți cu o serie de brevete de invenții în domeniul de ac­tivitate specific, toate fiind re­com­pensate de către juriu cu un număr impresionat de 17 medalii de aur, 3 premii speciale si un premiu de ex­celență. Este, în mod clar, meritul tu­turor celor pentru care activitatea în­seamnă performanță. Felicit orga­ni­zatorii și premianții, cu toții contribuind la dezvoltarea palierului științific, atât de important pentru întreaga co­mu­ni­tate, indiferent din ce colț al țării sau al lumii ar fi. Prin astfel de premii, ni se confirmă meritele speciale, faptul că munca ne este răsplătită. Ne bucurăm de o poziție consolidată în mediul de cercetare, acest aspect fiind unul dovedit”, a transmis dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura