Învăţăm de la chinezi

17 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost invitat la Conferinţa internaţională cu tema „Dezvoltarea globală a medicinii tradiţionale chineze”, eveniment organizat, în sistem hi­brid, de Universitatea Shaanxi pentru Medi­cină Tradiţională Chineză.

Cum ne-a afectat pandemia
Semnarea „Acordului de Înfrăţire între Ju­deţul Hunedoara şi Provincia Shaanxi din Re­publica Populară Chineză” a făcut posibilă prezenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva la acest eveniment.
La invitaţia partenerilor chinezi, repre­zen­tantul SJU Deva, instituţie aflată în subor­dinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a avut o intervenţie activă chiar în deschiderea con­ferinţei, în data de 13 mai 2021. Pre­zentarea a fost susţinută online de către me­dicul Rodica Avram, doctor în medicină. Avram a vorbit despre provocările cu care spi­talul din Deva s-a confruntat de la începuturile pandemiei până la ora actuală şi despre soluţiile găsit de personalul me­dical pentru a putea trata eficient atât pa­cienţii infectaţi cu COVID 19, cât şi cei su­ferinzi de boli cronice. De asemenea, medi­cal devean a prezentat pe scurt judeţul Hu­nedoara şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Proiectul de program al evenimentului a prevăzut o serie de discursuri academice, sus­ţinute de experţi internaţionali pe teme legate de medicina digitală şi medicina tra­diţională, medicina tradiţională ca răspuns la Urgenţele Publice de Sănătate repre­zen­tate de COVID-19, asistenţă medicală tradi­ţio­nală chineză. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce punem în loc după ce au omorât şi mineritul?

Societatea civilă, organizaţiile nonguver­na­mentale ori alte entităţi interesate pot studia proiectul privind măsurile ce se in­tenţionează a fi luate după...

Relaxare, dulce relaxare

Autorităţile au anunţat, ieri, 392 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore, după prelucrarea a 11.365 de...

Cum bagă zâzanie administraţia printre salariaţii Complexului Energetic Hunedoara

Adriana Năstase Aproximativ 50 de salariaţi ai ter­mo­cen­tralei Mintia (foto) s-au strâns, ieri dimineaţa, în clădirea administrativă pentru a-şi arăta...

Închide