Inundaţiile nu ne lasă, nenorocirile continuă!

Adriana Năstase

Un număr de 13 localităţi din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara au fost afectate de ploi şi viituri în timpul nopţii de marţi spre miercuri, apele inundând mai multe gospodării, terenuri agricole şi drumuri, a informat Instituţia Prefectului.

Potrivit autorităţilor, au fost afectate de ploi şi viituri anexe gospodăreşti din satele Streisângeorgiu, Orăştioara de Sus, Beriu, Romoşel, Vâlcelele Bune, Silvaşu de Jos, Sălaşu de Sus, Ocolişu Mare, Sibişel, Livadia, Luncani, Sereca şi Bretea Română.
„Pentru înlăturarea efectelor negative ale inundaţiilor au intervenit cu efective mărite şi mijloace tehnice specifice, atât pompierii din cadrul ISU Hunedoara, tehnicieni ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri – Zona Brad şi autorităţile locale din zonele afectate“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Ca urmare a ploilor, marţi după-amiază a fost afectat de aluviuni un podeţ provizoriu CFR şi terasamentul aferent de pe calea ferată Deva – Arad, între localităţile Câmpuri Surduc şi Gurasada. După 70 de minute, în urma intervenţiilor ISU şi CFR, circulaţia feroviară a fost redeschisă. În urma evenimentului, două trenuri de călători au avut întârzieri de 100 de minute, în total.
Situaţia creată de fenomenele meteo periculoase a fost analizată ieri în cadrul unei întâlniri convocate de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, la care au luat parte inspectorul şef al ISU, Viorel Demean, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Aura Lăsconi, directorul Direcţiei pentru Agricultură, Călin Marian, şi conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri – detaşamentul Brad.
Conform ISU Hunedoara, 103 pompieri militari, cu 47 de mijloace de intervenţie, au acţionat pentru evacuarea apei din beciurile, anexele şi casele populaţiei aflate în zonele afectate de fenomenele meteo, iar miercuri se intervenea pentru limitarea efectelor inundaţiilor în localităţile Bretea Română, Băţălar şi Streisângeorgiu.
Totodată, în cursul nopţii de 23 spre 24 iunie, Consiliul Judeţean Hunedoara a dispus măsuri urgente pentru dizlocarea unui podeţ de pe DJ 668 pentru a evita inundarea satului Streisângeorgiu. Astfel, viitura formată în urma ploilor torenţiale căzute în amonte a fost dirijată spre terenurile agricole. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a verificat ieri dimineaţă stadiul lucrărilor în zona afectată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aproape 170 de absolvenţi nu s-au prezentat ieri la Bac

Ieri a avut loc o nouă probă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2020)....

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Preocupările ”Guvernului VID”

Românii nu mai au încredere în Guvernul PNL, iar pierderea credibilităţii este în acest moment cea mai mică problemă a...

Bulina neagră, 25.06.2020

Mircea Leonescu, tânăr din oraşul Petrila Pentru că a fost arestat preventiv în dosarul de falsificare de valută. Acesta este

Închide