Focar de coronavirus la fabrica SEWS-R din Deva

24 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Spitalul din municipiul Hunedoara a primit „marfă” proaspătă. Este vorba de nouă bolnavi cu noul virus. Managerul spitalului, Radu Budae, susţine că pacienţii declaraţi pozitiv la noul virus sunt internaţi în Secţia de Infecţioase.

„La Infecţioase avem 20 de locuri pentru cei cu Covid-19. Situaţia nu e alarmantă, acum. Am avut, cel mai mult, 62 de bolnavi cu coronavirus la noi în spital. Nici unul dintre cei nouă nu sunt la ATI”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal din Hunedoara.
Cinci dintre pacienţii de la Hunedoara sunt de la fabrica SEWS-R din Deva. Potrivit directorului executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, cei cinci au fost confirmaţi pozitivi cu Covid-19. Vinerea trecută a apărut primul caz acolo, iar de atunci a demarat şi ancheta epidemiologică, susţine Mezei. Conducerea firmei a stabilit măsuri speciale, a fost făcută dezinfecţie. Astăzi, echipe de la DSP Hunedoara merg din nou la fabrică pentru continuarea anchetei epidemiologice. Contacţii direcţi ai celor infectaţi au fost izolaţi, conform procedurilor. Nu se ştie care este pacientul zero de la SEWS-R, specialiştii susţin că de vină pentru focarul din fabrica de cablaje ar fi relaxarea populaţiei. În fabrica de la Deva, lucrează aproximativ 3.000 de persoane.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Inundaţiile nu ne lasă, nenorocirile continuă!

Un număr de 13 localităţi din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara au fost afectate de ploi şi...

Aproape 170 de absolvenţi nu s-au prezentat ieri la Bac

Ieri a avut loc o nouă probă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2020)....

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Preocupările ”Guvernului VID”

Românii nu mai au încredere în Guvernul PNL, iar pierderea credibilităţii este în acest moment cea mai mică problemă a...

Închide