Actualitate

Întru memoria martirilor hunedoreni

02  22 Decembrie 2009 (1)

Nicolle Ebner

La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, edilii Hunedoarei şi ai Devei, alături de invitaţi bisericeşti şi reprezentanţi ai Asociaţiei judeţene a Răniţilor Revoluţiei şi Urmaşilor Eroilor Martiri din Decembrie 1989, (preşedinte Gheorghe Firtzak), au comemorat, la Troiţa martirilor din faţa noii catedrale, precum şi la „Monumentul Eroilor Martiri” din centrul reşedinţei de judeţ, victimele evenimentelor de atunci.

Hunedoara, Oraş Martir
La Hunedoara, au murit atunci şase persoane, împuşcate, iar un al şaptelea hunedorean, ostaş la acea vreme, a căzut la o garnizoană. Pe lângă aceştia, în judeţ s-au înregistrat şi mulţi răniţi în timpul schimbului de focuri dintre cei care apărau oraşul şi „terorişti”. Primarul Ovidiu Hada şi invitaţii la acest eveniment au rostit alocuţiuni, au depus coroane, iar în Hunedoara, Oraşul Martir, a răsunat Imnul Eroilor. În aceeaşi incintă va fi amplasat un al doilea monument, dedicat anticomunismului, propunerea fiind făcută de Asociaţia foştilor deţinuţi politici.
Un ceremonial identic a avut loc şi la Deva, manifestările la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, consiliului judeţean şi revoluţionari din municipiu desfăşurându-se la „Monumentul Eroilor Martiri” (P-ţa I.C.Brătianu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura