ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Ce sunt terapiile?

27 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Valentina Mureşan

Lumea modernă pune în lumina reflectoarelor un fenomen înţeles de o parte extrem de mică de oameni, dar pusă pe fapte mari şi într-o continuă mişcare, lărgindu-şi orizonturile din ce în ce mai mult, în ultimii 10 ani: TERAPIA! Sunt extrem de multe forme de terapie, ca de altfel şi extrem de multe forme de nevoi. Omul a fost obişnuit să meargă la medic atunci când ceva nu e tocmai bine cu el. Şi nu este deloc greşit! Doar că medicii acţionează strict pe partea fizică a corpului nostru. Ei tratează efectul. Cauza, în schimb, este un domeniu vast, complex şi care nu are nici o legătură cu medicina. Vă îndemn să-l citiţi pe Valeriu Popa, să descoperiţi ce simplu şi la îndemâna noastră sunt toate cele de pe pământ şi să înţelegeţi cauzele subtile ale îmbolnăvirii.
Revenind la subiectul de azi, terapia nu este nici un moft, nici o ruşine, ci este decizia unui om înţelept, conştient de transformarea lui şi a universului, dedicat vindecării sale trupeşti, spirituale, sau sufleteşti. Atât terapeuţii, cât şi terapiile sunt structurate pe domenii şi sisteme de aplicare. România are o multitudine de terapeuţi extrem de buni, cu performanţe extraordinare, dar sunt şi mulţi şarlatani. Ca să identifici de ce fel de terapeut sau terapie ai nevoie, trebuie mai întâi să te uiţi la rănile şi la umbrele tale, să ajungi în cotloanele minţii şi sufletului tău, să faci paşi înspre acceptarea imperfecţiunii tale, să te autocunoşti suficient de bine, ca să ştii încotro să te îndrepţi. Cel mai adesea, omul poartă cu sine o mulţime de dezechilibre fizice, determinate în mod firesc de alte dezechilibre la nivel spiritual sau de gândire. Există terapeuţi care pot regla aceste dezechilibre, dar totul se petrece până la un punct: perseverenţa ta în a crea aceste dezechilibre. Mai există alte dezechilibre care au la bază atacuri energetice ale altor persoane asupra ta, care duc tot la boli, într-un final. Dezechilibrul interior, care afectează organe şi generează îmbolnăviri poate veni şi pe fondul unei vieţi dezorganizate, a stresului de la serviciu, a unui mediu impropriu vouă etc. Starea de funcţionare a organismului este afectată abia după ce afecţiunea tranzitează toate corpurile subtile şi ajunge la corpul fizic. Aici intervine medicul. Până la afectarea corpului fizic, vă pot ajuta terapeuţii. Mă veţi întreba de unde puteţi şti de boală, dacă ea nu s-a instalat în corpul fizic. Orice afecţiune, orice boală, înainte de a ajunge să se instaleze în corpul fizic, amprentează celelalte corpuri subtile, unii spun că sunt cinci, alţii că ar fi şapte, eu zic că sunt sigur minimum cinci: eteric/vital (este corpul energetic), emoţional (corpul astral), mental (corpul informaţional), cauzal (corpul spiritual), divin (corpul atomic – energia divină). Dezechilibrul vine de sus în jos, spre corpul fizic, iar noi ne putem da seama că se întâmplă ceva, doar dacă ne cunoaştem suficient de bine, dacă nu trăim superficial, pentru că fiecare corp subtil are emiţători în corpul nostru fizic şi trimite semnale spre acesta. Cu cât te vei autosesiza mai din timp, cu atât vei scuti corpul fizic de suferinţă.
Omul ajunge de obicei la aceste terapii complementare, când medicina alopată ridică din umeri în faţa sa, iar suferindul se agaţă de aceste terapii, ca de mâna salvatoare a Lui Dumnezeu. Vestea proastă este că nu aceasta este soluţia! La terapeuţi ar trebui să ajungem de îndată ce am sesizat că ceva nu este în regulă cu noi, mergând în paralel cu medicina alopată, pentru că se pot ajuta reciproc. Terapeuţii nu fac minuni în locul nostru, nu pot extrage tumori pe cale spirituală şi nici nu vă pot însănătoşi peste noapte. Vestea bună este că s-au petrecut şi astfel de minuni! Terapeutul trebuie să fie volanul prin care noi redresăm calea, motorul care conduce dizarmoniile spre armonie, cel care găseşte soluţia (în locul tău) de a pune lumină în umbrele tale, curăţă, uneori exorcizează, vindecă subtil, reechilibrează, dar nu poate trăi în locul nimănui. Şi este foarte important să rezonaţi cu terapeutul vostru. Imaginaţi-vă terapia în felul următor: voi sunteţi păcătosul orb, iar terapeutul este ghidul vostru prin iad, care vă călăuzeşte spre lumină. Cam atât de multă încredere trebuie să aveţi în el, de aceea ar fi minunat să nu daţi peste terapeuţi închipuiţi. De obicei, terapeuţii buni au darul de a trezi conştiinţe, de a mişca ceva în om, declanşând procesul de transformare mentală şi spirituală, de aceea nu sunt greu de recunoscut.
Ceea ce vă pot spune sigur este că există vindecare prin terapie, există autovindecări cu ajutorul terapiilor, că boala este un mijloc de trezire spirituală, nu o povară sau un blestem. Am cunoscut oameni cu o aşa lumină interioară, încât te fac să simţi mai mult decât credeai că poţi simţi şi poţi trăi lângă ei o clipă cât o viaţă. Depinde de fiecare în parte ce alege, pe care drum decide să meargă, înspre ce se îndreaptă. Eu vă îndemn cu sinceritate, după multe experienţe şi experimentări proprii, să căutaţi terapeuţi, să investiţi în voi înşivă prin aceste terapii, să nu excludeţi ceea ce nu vedeţi cu ochiul liber, pentru că dincolo de noi se află mult mai mult decât aici!
Până săptămâna viitoare… ALEGEŢI SĂ TRĂIŢI CU DETAŞARE, BUCURÂNDU-VĂ DE VIAŢĂ!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă propun ca în această săptămână să parcurgeţi paginile cărţii 12 reguli de viaţă,...

Patrulă de jandarmi călare la Sarmizegetusa Regia

Sorin Blada, Agerpres Turiştii care vor vizita cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei vor avea ocazia să se întâlnească,...

Minora din Deva, plecată de acasă, a fost găsită

Mircea Crivăț     Minora de 15 ani din Deva, care a plecat de bunăvoie de acasă în urmă cu...

Închide