Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia

24 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi se aplică pe toată perioada în care accesul cu autoturismele este restricţionat. Drumul către situl arheologic s-a surpat, iar turiştii sunt nevoiţi să parcurgă circa patru kilometri pe jos.
„Ne dorim ca efortul celor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge patru kilometri pe jos să fie răsplătit, astfel încât, până la ridicarea restricţiei, accesul să fie gratuit”, informează reprezentanţii Serviciului Public Administrare Monumente Istorice Hunedoara.
Vă reamintim că, în urmă cu două zile, o porţiune de drum aflată între Remiza – Valea Albă şi intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, a fost grav afectată, iar circulaţia a fost restricţionată pe acest tronson, pentru a nu pune în pericol integritatea turiştilor.
Lucrările de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră au demarat şi ar urma să fie finalizate în aceste zile. În paralel se desfăşoară lucrări de curăţare a rigolelor de pe drumul judeţean şi de îndepărtare a tuturor resturilor vegetale de pe carosabil.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acuzaţiile la adresa ministrului Natalia Intotero, doar o propagandă falsă

Ministrul Natalia Intotero (foto) a fost acuzată recent că ministerul condus de ea a finanţat o platformă de ştiri care...

A avut noroc cu angajata băncii

O pensionară era să rămână fără 40.000 de lei, sumă pe care voia să o scoată din contul bancar şi...

Hunedoreanul căutat de italieni n-a fost arestat

Bărbatul de 59 de ani a fost condamnat în Italia pentru furt şi s-a făcut nevăzut înainte ca poliţiştii italieni...

Închide