Sport

Intră la apă pentru medalii

Ciprian Marinuţ

Generaţia „tânără” de înotători de la CSS Hunedoara va lua startul la ediţia 2011 a Campionatului Naţional rezervat copiilor de 10-11 ani, cu visul de a egala rezultatele de excepţie ale juniorilor mari (17-18 ani), obţinute recent la Hunedoara. Întrecerea este programată în weekend, în Bazinul Olimpic din Reşiţa.

Blazon de apărat
Un număr de 16 sportivi (patru de 11 ani şi 12 de 10 ani) de la CSS Hunedoara, antrenaţi de Dan Ardelean, se vor duela pentru medaliile puse în joc la Campionatul Naţional rezervat copiilor, care începe azi la Reşiţa. Încărcaţi pozitiv de succesele de excepţie reuşite de colegii lor mai mari, juniorii de 17-18 ani, chiar la Hunedoara, cei din tânăra generaţie vor să onoreze şi ei blazonul clubului. Nouă dintre ei au de apărat chiar trofee obţinute la ediţia de primăvară-vară a Naţionalelor, iar alţii îşi doresc să facă primii paşi pe calea performanţei. „Arnold Marton are medalii la Naţionalele în aer liber, iar cele opt fete din echipă au fost pe podium la ştafetă la aceeaşi competiţie din primăvară-vară. Prin urmare, obiectivul minim este de a repeta măcar performanţele obţinute la concursul în aer liber, iar cel maxim este de avea un număr şi mai mare de prezenţe pe podium”, a spus antrenorul Dan Ardelean.

Probleme medicale
Visele celor din generaţia tânără sunt însă în pericol, din cauza problemelor de sănătate cu care s-au confruntat unii dintre înotătorii hunedoreni. „Mulţi dintre cei 16 copii cu care ne vom prezenta la start au avut probleme de sănătate în ultima vreme. Unii au avut pneumonie, iar alţii au fost răciţi, aşa că pregătirea lor a fost afectată şi randamentul nu va fi cel maxim posibil. Totuşi, sperăm să avem cât mai multe prezenţe în finală şi cât mai multe medalii”, a afirmat tehnicianul înotătorilor hunedoreni.
CSS Hunedoara va fi reprezentată la competiţia de la Reşiţa de următorii sportivi: Raul Bădărău, Andrei Păduraru, Robert Maier, Paul Scurtu (11 ani), Andra Kăluşer, Lăcrămioara Pitariu, Cristina Hărănguş, Alessia Rădos, Ioana Hăulică, Iulia Aconstantinesei, Alina Perju, Raluca Mera, Victor Iacob, Arnold Marton, Cristian Sîncrăian şi Darius Neag (de 10 ani).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura