Intoxicaţi cu ciuperci

14 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 cules-ciuperci

Sorina Popa

Patru persoane din Valea Jiului au fost internate în Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce au mâncat ciupercile pe care le culeseseră din pădurile situate în vecinătatea localităţii.

Forme uşoare
Un bărbat a ajuns la spital în comă de gradul întâi, dar medicii au reuşit să-i salveze viaţa. Celelalte trei victime prezintă forme uşoare de intoxicaţie.
“Cele patru persoane prezintă simptomele unei intoxicaţii acute cu ciuperci. Toţi bolnavii au fost internaţi şi vor fi monitorizaţi, în continuare, pentru a nu apărea complicaţii”, a declarat, ieri, medicul Liliana Celofan, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Petroşani. Bolnavii au relatat că au cules numai ciuperci despre care ştiau că sunt comestibile. Specialiştii afirmă însă că, în perioadele cu ploi abundente, ciupercile pot suferi unele mutaţii care le-ar putea face otrăvitoare pentru om. Medicii de la spitalul din Petroşani s-au mai confruntat cu astfel de cazuri în urmă cu patru ani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adrenalinã, curaj, spaimã şi sangria la cursa taurilor

Astăzi ia sfârşit Festivalul San Fermin din oraşul spaniol Pamplona, cunoscut în întreaga lume pentru cursele cu tauri la care...

Lipsa banilor „bântuie” Cupa României

Cu excepţia celor de la CFR Marmosim Simeria şi Dacia Orăştie, echipele hunedorene programate de FRF în etapa întâi a...

În pericol sã rãmânã fãrã apã

Un baraj de acumulare care a aparţinut fostului combinat din Călan şi a ajuns în proprietatea unei firme pune în...

Închide