Interviu cu Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României. “Încerc, cu disperare, să nu pierdem această şansă de a participa cu echipa la Jocurile Olimpice”

24 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Peste 500 de sportivi reprezentând 72 de naţiuni se află la Doha, unde astăzi vor debuta întrecerile celei de a 48-a ediţii a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică. Acestea se vor desfăşura în perioada 25 octombrie – 4 noiembrie.

Gimnastele din echipa României vor începe concursul sâmbătă, 27 octombrie, când vor avea loc calificările pentru finala pe echipe. Înainte de plecarea spre Doha, profesorul Nicolae Forminte (foto) ne-a acordat un interviu. A fost chiar în ziua în care Nicolae Forminte îşi aniversa ziua de naştere.
Reporter: Ce vă doriţi la acest ceas aniversar?
Nicolae Forminte: Îmi doresc să fiu sănătos şi vreau să mă ajute Dumnezeu să mă trezesc din coşmarul ăsta pe care-l trăiesc vizavi de gimnastica românească.
Reporter: Ce ne puteţi spune despre evoluţia senioarelor, la “naţionale”, ultimul concurs oficial înainte de Campionatele Mondiale de la Doha?
Nicolae Forminte: Cred că aş da orice să nu mi se mai pună întrebarea asta, pentru că, atât timp cât nu mai sunt în postura în care zic că mă duc la mondiale să vin cu medalii, şi nu cu orice medalie, ci cu cea de aur, această întrebare n-are conţinut. Deci cum pot să apreciez? Este clar că nu pot să fiu mulţumit. Deci nu am cum să apreciez. Este o încercare disperată de a închega o echipă, care să se prezinte onorabil la acest campionat mondial.
Reporter: Pe cine ne vom baza la “mondialele” de la Doha?
Nicolae Forminte: Voi conta pe cele şase senioare pe care le avem la dispoziţie. Este vorba despre Denisa Golgotă, Laura Iacob, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuş şi Ioana Crişan. Din fericire, starea de sănătate a Denisei (nota red.- accidentată înainte de Campionatele Naţionale) se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Să sperăm că la momentul concursului va fi aptă pentru a-şi prezenta exerciţiile.
Reporter: Competiţia de la Doha este o etapă foarte importantă pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, de la Stuttgart, pentru că de acolo, din Germania, se vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice din 2020. Cum apreciaţi şansele fetelor noastre?
Nicolae Forminte: Din păcate, mergem la Doha să reuşim să aliniem o echipă, lucru care ne dă dreptul, în condiţiile în care vom termina în primele 24 de naţiuni, să participăm cu echipă, la anul, la Stuttgart, unde se va desfăşura calificarea pentru Jocurile Olimpice pentru nouă echipe. Ce vreţi să vă spun? Că am impresia că trăiesc un coşmar despre care am senzaţia că nu se mai sfârşeşte niciodată? Încerc, cu disperare, să nu pierdem această şansă de a participa cu echipa la Jocurile Olimpice şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să aliniez o echipă la start şi să reuşim acest obiectiv. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 24.10.2018

Jandarmii montani au cucerit Parângul

Echipa Jandarmeriei Române a ajuns pe Vârful Parângul Mare în cadrul proiectului montan „O echipă. Un steag. Un ideal“. Proiectul...

Amendamentele parlamentarilor PSD din judeţul Hunedoara se regăsesc în proiectul Legii pensiilor!

Amendamentul referitor la acordul global prin care se dorea introducerea acestuia în calculul final al pensiei şi să se acorde...

Închide