Interviu cu Florin Oancea, primarul municipiului Deva: „Investitorii vin la Deva pentru că există o deschidere totală din partea noastră“

16 ianuarie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să afle de la primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), dacă Biroul pentru investitori din cadrul primăriei are de lucru şi dacă este eficient.
– Domnule primar, Biroul pentru investitori funcţionează deja de ceva timp. Este eficient? Vin investitorii în municipiu şi datorită celor care lucrează la acest birou?
– Este foarte eficient acest birou. Există o mare receptivitate a investitorilor de a investi în municipiul nostru şi în împrejurimi. Ceea ce-i interesează pe aceştia, având în vedere că primăria nu are terenuri să le ofere, este dacă există o deschidere faţă de ei din partea autorităţii locale. Adică, autorizaţiile, avizele, să se dea cu cea mai mare celeritate. Toţi lucrează sub presiunea timpului. În momentul în care investitorii au luat decizia să vină la Deva, de aici şi până la implementare durează ceva. Iar timpul este foarte preţios. Ei îşi fac calcule şi este normal acest lucru. Este clar că perioada de la decizia de a investi şi până să pună pe roate afacerea trebuie să fie cât mai scurtă.
– Concret, ce fac cei de la Biroul de investitori?
– Toate discuţiile se iau prin acest Birou pentru investitori. Unii afacerişti nu ştiu poate nimic despre zonă. Iar prin acest birou capătă toate informaţiile de care au nevoie. Cei de aici au corespondenţă cu ambasadele, pentru potenţiali investitori care să vină în municipiul nostru. Am avut plăcuta surpriză ca, la toate solicitările noastre, să primim răspunsuri de la ambasade, iar oameni de afaceri au fost redirecţionaţi către noi. Reprezentanţii firmelor vin să discute cu noi. Sunt cazuri când firmele depun cererile ca să construiască, la primărie. Este foarte important să se ştie că fiecare investitor are în Primăria Deva un partener corect. Şi, prin Biroul de investitori, în relaţia cu alte instituţii sau furnizori de servicii, şi de la care au nevoie de avize, noi îi sprijinim, ca să obţină documentele necesare în cel mai scurt timp. Pentru că investiţia nu se face pentru primar, pentru salariaţii instituţiei, ci pentru comunitate. De aceea, noi tratăm fiecare investitor ca un colaborator.
– Aşa au venit şi cei care construiesc centrul logistic de la Sântuhalm?
– Investitorii discută între ei. Niciodată un investitor mare nu vine singur. În zona Sântuhalm, a demarat o investiţie importantă. Este vorba de un centru logistic al Carrefour. Mesajul celor care au decis să facă asta a fost că la Deva este un cadru sigur, că există o deschidere totală din partea administraţiei publice locale şi că este bine să vină aici. Mai mult, punem la dispoziţie toată baza de date care a fost strânsă în această perioadă cu tot ce înseamnă terenuri în municipiul Deva, cu numele proprietarilor, cu contacte, astfel ca să le fie mai uşor dacă vor să investească. Investiţia de la Sântuhalm va fi finalizată în august 2019. Ea se ridică la 40 de milioane de euro. Vor fi asigurate acolo 300 de locuri de muncă. Va fi un centru logistic Carrefour şi hale care vor fi închiriate.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cetățean din Deva spune:

    Minciuni parcul logistic investitie pe un teren privat vândut doar de “prietenii stiu de ce” iar biroul pentru investitii a fost infiintat cu dedicații si doar atât în rest ce investitori avem.Si CE avize da PRIMARIA eu ca cetățean stiu de Autorizații de Construire.

  2. Sorin spune:

    Multa,multa poveste .Fara rezultate.Minciuni sau putem sa-i spunem “campanie electorala”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul PSD Sorin Marica declară: „Majorarea plafonului de venituri în acordarea ajutorului pentru încălzire, destinată exact celor care au nevoie“

Începând din această lună, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/28.12.2018 a fost majorat plafonul de venituri până la care se...

Costel Avram: În numele funcţionarilor care nu şi-au făcut datoria, îmi cer scuze!

La începutul sezonului rece, administratorii de drumuri trebuie să se îngrijească şi să se monteze indicatoarele rutiere de sezon, cu...

Jefuită pe stradă de doi adolescenţi

Un nou incident grav comis de minori a avut loc în municipiul Lupeni, unde o femeie de 58 de ani...

Închide