Actualitate

Internet gratuit pentru locuitorii oraşului Haţeg

Livia Botici

Accesul la Internet nu va mai fi un lucru interzis pentru copiii săraci din oraşul Haţeg, după ce, vinerea trecută, în incinta bibliotecii orăşeneşti, din localitate, a fost inaugurat un Centru Biblionet, de care va putea beneficia oricine, gratuit.

O alternativă pentru tineri
În secolul vitezei, Internetul şi aflarea informaţiilor într-un timp foarte scurt câştigă tot mai mult teren şi din ce în ce mai mulţi adepţi. Din păcate însă, o parte dintre oameni nu îşi permit un abonament la Internet şi un calculator, sau nu au bani nici măcar pentru a plăti contravaloarea unei ore de navigat pe Internet, într-o sală de calculatoare. Aici intră în acţiune Centrul Biblionet. „Indiferent de condiţia socială, de vârstă sau de meserie, în acest centru poate intra oricine. Avem 10 calculatoare, scannere, Internet nelimitat şi softuri noi, adică, tot ceea ce este nevoie pentru a asigura accesul oricui la acest serviciu gratuit. În aceste timpuri, nevoia de cunoaştere este imensă şi cu ajutorul Centrului Biblionet, oricine îşi poate satisface această necesitate. Vrem să oferim o alternativă copiilor, tinerilor, dar şi persoanelor mature şi suntem mândri că am putut să inaugurăm Biblionet-ul, în incinta Bibliotecii Orăşeneşti din Haţeg”, a declarat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.
La evenimentul de inaugurare a bibliotecii virtuale, a fost prezent şi Paul Andre Baran, Directorul de Program al Fundaţiei IREX, care a sponsorizat cu echipament tehnic Centrele Biblionet din toată ţara. „Vrem să îi mulţumim domnului primar, pentru că a pus la dispoziţie această locaţie, mai ales pentru că, înainte, ea era ocupată de o societate comercială. Pentru aceşti oameni  (n.r. locuitorii Haţegului) şi pentru ca ei să poată fi informaţi, domnul primar a evacuat acea firmă. Sper ca, o dată cu Centrul Biblionet, locuitorii acestui oraş să vină din ce în ce mai des la bibliotecă”, a declarat Paul Andre Baran.    
Centrul Biblionet de la Haţeg este al 20-lea inaugurat în judeţul Hunedoara, iar până la sfârşitul lunii septembrie, vor fi deschise alte opt. Valoarea totală a proiectului, în judeţul nostru, este de aproximativ 140.000 de dolari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura