Interlopul bătăuş din Straja a fost arestat

03 Sorin Palisica interlop arestatProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani l-au audiat, din nou, ieri dimineaţă, pe Constantin Sorin Palesică (33 de ani) şi au decis să ceară magistraţilor arestarea sa preventivă. Judecătorii au încuviinţat solicitarea procurorilor, iar recidivistul a fost arestat pentru 30 de zile. Şi jandarmii şi-au terminat ancheta demarată în cazul colegului lor care a asistat la bătaie fără să intervină, iar concluziile au fost trimise Parchetului Militar Timişoara.
Salvatorii montani din Staţiunea Straja cer ca autorităţile, poliţia şi Parchetul, să-l pedepsească pe interlopul care s-a pretat să lovească cu bestialitate o tânără firavă, salvamontistă în staţiune. „Sperăm ca autorităţile statului să îşi facă datoria. (…) Noi nu îl judecăm pe jandarmul aflat în bar deoarece, probabil, era mult mai traumatizat decât colega noastră Miruna, temându-se în mod real pentru viaţa lui. Cu ani de zile în urmă, datorită unui incident asemănător, a fost pur şi simplu tăiat în zona gâtului. Sunt din ce în ce mai puţini oameni adevăraţi care sunt în stare să îşi pună propriile lor vieţi în slujba semenilor. Mă bucur în adevăratul sens al cuvântului că fac parte din rândul Salvamontului, unde se află oameni dispuşi ca în orice moment să îşi sacrifice propriile lor vieţi în slujba semenilor”, spune George Resiga, şef Salvamont Straja. Nu este pentru prima dată când salvatorii montani din staţiunea de schi din vestul Văii Jiului sunt agresaţi de interlopi sau scandalagii.
Constantin Sorin Palesică a fost adus din arestul IPJ Hunedoara, unde a stat cele 24 de ore după emiterea ordonanţei de reţinere, în faţa procurorilor din Petroşani. Individul a fost audiat din nou şi apoi prezentat judecătorilor, procurorul de caz solicitând arestarea preventivă pentru 30 de zile a individului. Palesică este recidivist şi s-a eliberat din penitenciar în urmă cu trei ani, fiind închis pentru infracţiunea de tentativă de omor. Judecătoria Petroşani a admis propunerea procurorilor şi a decis că interlopul prezintă risc social iar din acest motiv se impune arestarea preventivă. Palesică va sta în spatele gratiilor următoarele 30 de zile, fiind cercetat pentru lovire şi ameninţare, dacă sentinţa nu va fi schimbată de Tribunalul Hunedoara în urma contestaţiei depusă de interlop.
Jandarmul montan, Sorin Moldovan, care a asistat la scandalul provocat de interlopul din Lupeni, fără să intervină evident, a fost cercetat de superiori şi concluziile anchetei interne au fost trimise Parchetului Militar Timişoara, se precizează într-un comunicat emis de IJJ Hunedoara. Reamintim că interlopul, din municipiul Lupeni, a provocat un scandal monstru în Staţiunea Straja. Acesta a lovit o salvamontistă din staţiune, Miruna Inel (21 de ani), pe care a lăsat-o inconştientă. Un jandarm aflat în timpul liber nu a intervenit evident pentru a-l opri pe individul care a mai bătut şi alte două persoane. Când a văzut că interlopul provoacă scandal, jandarmul a trimis un mesaj SMS colegilor lui aflaţi în serviciu şi le-a cerut să intervină de urgenţă, a ajutat la imobilizarea agresorului dar acţiunile sale au fost tardive. (M. Gânju)

One thought on “Interlopul bătăuş din Straja a fost arestat

  • 9 februarie 2016 la 0:49
    Legătură permanentă

    Acest gunoi trebuie sa stea unde ii e locul adica la „racoare”. Asta nu e om, se crede mare smecher pt ca societatea ii pemite astfel de abuzuri…este protejat de politie…Nimic nu s-a schimbat fata de acum 10-15 ani cand comandantul politiei din Deva era mana-n mana cu hotii si talharii din Deva…sau marele actor spagar Berbeceanu care fura mai mult decat hotii pe care-i „ancheta”… Acest individ fara ocupatie ar trebui sa faca vreo 10 de ani de ocna, nu sa stea 3 luni la bulau pe banii cotribuabilor si dupa aceea sa o ia de la capat. Trebuie legi mai aspre, insumarea pedepselor, interzicerea eliberarii inainte de termen, reintroducerea pedepsei capitale ..pana nu e prea tarziu!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.