Actualitate

Interlop periculos învinuit că a vrut să omoare doi soți din Orăștie

Victimele sunt din zona Orăștie, soț și soție, și au fost lovite de interlop cu o lopată, un scaun și o măsuță. Individul din zona Constanța a mai fost implicat în mai multe dosare cu infracțiuni co­mise cu violență, dar a scăpat în câteva cazuri pentru că victimele și-au retras plângerile. Acum este judecat la Tri­bunalul Hunedoara pentru tentativă de omor.

A sunat la 112
Conform anchetei, interlopul a ajuns în zona Orăștie alături de mama lui cu in­tenția declarată de a cumpăra o pen­siune. S-a cazat la doi localnici, iar pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri, între acesta şi cei doi soți
s-a iscat un conflict spontan. Individul a luat o lopată și a lovit-o pe soția gazdei în zona picioarelor. Soțul femeii a sărit să o apere dar a fost lovit cu aceeași lo­pa­tă de două ori în zona capului. Omul a căzut la pământ, iar individul s-a nă­pustit asupra lui, l-a lovit în cap cu lopata și apoi cu picioarele. Cei doi soți s-au refugiat în casă iar interlopul a intrat du­pă ei și a continuat să-i lovească. Pentru că fe­meia încerca să ceară ajutor la 112, sce­le­ratul a luat o măsuță și a lovit-o iar apoi a continuat cu un scaun. Sesizați, po­lițiștii din Orăștie au ajuns în timp util la victime și l-au și reținut pe agresor. Hu­nedoreanul bătut a fost găsit incon­știent și dus la Spitalul de Urgență Deva, iar apoi la Timișoara, starea sa fiind extrem de gravă. Inițial, interlopul a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie, dar fiindcă medicii legiști au stabilit că viața victimei a fost pusă în primejdie, cauza a ajuns la procurorii de la tribunal.

Îi serbaseră ziua de naștere
Cei doi soți bătuți se ocupaseră ca in­terlopul să aibă cele necesare pentru a-și serba ziua de naștere fără să realizeze că peste câteva ore vor fi la un pas de moarte. Inculpatul n-a recunoscut acu­zația de tentativă de omor, ba chiar a susținut prin intermediul apărătorului său că a fost în legitimă apărare. Indi­vi­dul le-a spus magistraților că gazda ar fi vrut să-și elibereze câinii de talie mare asu­pra lui, dar și că avea armă de foc și dacă ar fi ajuns să o ia ar fi putut fi îm­puș­cat, atât el cât și mama lui. Tribunalul Hunedoara a rămas în pronunțarea sen­tinței în dosar. Inculpatul se află după gratii pentru o altă infracțiune comisă în sudul țării, iar în urmă cu trei ani a fost acuzat că a pă­truns, înarmat cu două ciocane și un topor, în locuința unei per­soane și a distrus mai multe bunuri. Apoi, a plecat că­tre locuința fostei soții, pe care a agre­sat-o și a violat-o. A scă­pat de închisoare după ce victimele și-au retras plângerile. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura